• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyelilere yönelik yeni bir provokasyon daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyelilerin en çok yaşadığı iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, 2 kişi arasında yaşanan kavgaya müdahale eden polise bir kişinin kafa atarak şiddet eylemi gösterdiğinin ve bunu yapanın da Suriyeli olduğu bilinçli olarak yayılması üzerine kentte provokatif olaylar meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa`nın Eyyübiye ilçesine bağlı Haşimiye Meydanı'nda dün gece 2 kişi arasında yaşanan kavgaya müdahale eden polise mukavemet gösteren bir kişinin Suriyeli olduğu iddiası yayıldı. Bu iddianın ardından çevrede bulunan gençler, olayın yaşandığı bölgeye toplanmaya başladı. Yaşanan olayda, polise kafa atan kişinin Suriyeli olduğunun, özellikle sosyal medyada paylaşılmasının ardından gerginlik daha da büyüttü.

Meydanda giderek çoğalan ve gençlerden oluşan öfkeli kalabalık, polis tarafından güvenlik gerekçesiyle bir işyerinde tutulan ve sonradan Suriyeli olmadığı ortaya çıkan kişiyi linç etmek istedi. Olayın büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi gönderildi.

Kalabalığın dağılmasının ardından işyerinde tutulan kişi, alınan geniş güvenlik önlemlerinden sonra zırhlı çevik kuvvet minibüsüne bindirilerek emniyete götürüldü. Bu sırada cadde boyu yürüyüş yapan kalabalık, Suriyelilere ait işyerlerini tahrip etti.

Kalabalığın dağılması için anons yapan polis, dağılmak istemeyen gruba müdahale etti. Olayın yaşandığı aynı saatlerde ise Suriyelilerin gece vakitleri kullandığı Rabia Meydanı'nda da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Burada da toplanan kalabalık ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Daha sonra olayla ilgili yapılan açıklamada, polise kafa attığı iddia edildiği kişinin Suriyeli değil, Akçakale nüfusuna kayıtlı M.K. olduğunu belirtildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bazı odakların bilinçli olarak Şanlıurfalılar ile Suriyelileri karşı karşıya getirip kaos ortamı yaratmak istendiği ifade edildi. (Osman Gülebak-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir