• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Hayvancılığa teşvik için kuzuları şehir merkezine getirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri, hayvancılığa teşvik amacıyla kentin en işlek caddeleri arasında olan Genç Caddesi'nde etkinlik düzenlediler.

Getirdikleri kuzuları halkın görmesi için sergileyen besiciler, bu yolla farkındalık oluşturmak istediklerini belirttiler.

Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, küçükbaş hayvancılıkta üretimin artırılması için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Kaysadu, "Bingöl'de küçükbaş hayvan üreticileri olarak ülkemizin ihtiyacı olduğu ve başka yere muhtaç olmamak için bunu yapıyoruz. Bazı şeyler olmasa da olur fakat kırmızı et olmadı mı sıkıntılar baş gösterir. Bizim gibi tarımla uğraşan bir ülkede hayvancılığın da yaygın olması gerekir. Bir ülkede ne kadar nüfus varsa o kadar da küçükbaş hayvan olması lazım. 80 milyon nüfus varsa o kadar küçükbaş hayvan olması gerekiyor. Eğer yoksa bir ülke için kırmızı et açısından tehlike oluşturur. Biz yetiştiriciler olarak sofralarınızda et ve hayvansal ürünler eksik olmasın diye gece gündüz uğraşıyoruz. Yarın sofralarımızda et ve hayvansal ürünler eksik olmasın diye bu çabayı gösteriyoruz." dedi.

İnsanların şehirleri süslediği gibi hayvanların da meraları, dağları ve ovaları süslediğini dile getiren Kaysadu,"Onun için bu konuda birbirimize yardımcı olalım. Küçükbaş hayvancılığın artması için devletin, milletin, herkesin katkı sunması lazım." şeklinde konuştu.

Etkinliğe destek veren TRT Kurdî programcılarından Aydın Aydın ise bölgenin kalkınması için hayvan üretiminin artırılması gerektiğini söyledi.

Etkinlik nedeniyle bir süre araç trafiğine kapanan cadde, etkinliğin ardından yeniden trafiğe açıldı. Bazı vatandaşların cep telefonlarıyla kuzuların fotoğrafını çektikleri gözlendi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir