• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini açıkladı.

Son değerlendirmelere göre, yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat, Ordu'nun iç kesimleri ile Çorum'un kuzeyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Marmara, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında 4 ile 8 derece olmak üzere iç ve batı bölgelerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat, Ordu'nun iç kesimleri ile Çorum'un kuzeyinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve benzeri) tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğleden sonra doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede akşam ve gece saatlerinde yağış beklenmiyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif ve yerel olmak üzere kuzeyinin, öğleden sonra aralıklı olmak üzere güney ve iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede akşam ve gece saatlerinde yağış beklenmiyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ın batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat, Ordu'nun iç kesimleri ile Çorum'un kuzeyinde yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, gece Gümüşhane ve Bayburt'un yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, doğusu ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21°C

Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14°C

Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu, gece kar yağışlı 8°C

İstanbul: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12°C

Manisa: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı 18°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 7°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir