• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Galatasaray`ın "Hakan Şükür" kararına tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ'yle ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen isimlerden Hakan Şükür ve Arif Erdem'in Galatasaray Kulübü'nden ihraç edilmemesine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak tepki gösterdi.

Hakan Şükür ve Arif Erdem'in Galatasaray'dan ihraç edilmemesine ilk tepki Bakan Kılıç'tan geldi. Kılıç, Galatasaray Yönetim Kurulunun Şükür ve Erdem için daha önce almış olduğu ihraç kararını hatırlatan Kılıç, "Galatasaray Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Türkiye Cumhuriyeti'nden firar etmiş, hakkında terör örgütü üyeliğinden yakalama kararı olan, mal varlığına el konulmuş, aynı zamanda 15 Temmuz gecesi bu ülkeye ihanet eden terör örgütünün başı ile yakın ilişkilerinin aşikar olduğu, bunları saklamayan, gizlemeyen, ifşa eden, açıkça dile getiren kişileri, 15 Temmuz gecesinde bu ülkeye yaşatılan acıların neler olduğunu hepimiz biliyoruz." ifadelerine yer vermişti.

"Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde genel kurulda alınan bu kararı düzeltmelidir"

Kılıç, "Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde genel kurulda alınan bu kararı düzeltmelidir. Alınan karar konusunda Galatasaray Yönetim Kurulu ivedi şekilde bir düzeltmeye gitmelidir. Çünkü ülkemize, devletimize ihanet edenlerin ülkemizin köklü kurumları ve kulüplerinde işi yoktur." şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

"Galatasaray'a yazık ederler"

Başbakan Yardımcısı Kaynak da katıldığı bir TV programında karara tepki gösterdi. Kaynak, "Karar asla kabul edilemez. İhraç edilenlerin FETÖ ile bağlantısı Hakan Şükür kadar değildir. Hakan Şükür, sembolik isimlerden biri olmuş. Galatasaray, milletimizin her kesimini derinden yaralayan, 15 Temmuz'dan sonra bu isimlere sahip çıkıyorlarsa Galatasaray'a yazık ederler." diye belirtti.

"Galatasaray genel kurul üyeleri birer Fransız olduklarını kanıtlamış şahsiyetlerdir"

Spor yorumcusu Ahmet Çakar da sosyal medya hesabı üzerinden Galatasaray'ın yönetim kurulu kararına sert eleştiriler yöneltti.

Çakar, "Galatasaray genel kurul üyeleri dün Türk vatandaşı değil de aslında iyi birer Fransız olduklarını kanıtlamış omurgasız şahsiyetlerdir. FB dergisini çatır çatır öderken, devletin kıyağıyla borcu kuşa dönen GS, bu kıyağı hak etmemiştir. TC devleti vergi kıyağını iptal etmelidir." ifadelerini kullandı.

Doğan Haber Ajansı Galatasaray muhabiri Çetinçalı, Erdoğan'a hakaretlerde bulunmuştu

Öte yandan, Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Erdoğan'a hakaret eden Doğan Haber Ajansı Galatasaray muhabiri Kadir Çetinçalı'nın da hakaret tweetleri ortaya çıktı.

Çetinçalı, Erdoğan'a yönelik olarak "Öfke, hiddet, tehdit yalan gırla. Bıktık artık. Defol git. Allah belanı versin. Geber inşallah." sözlerini sarf etmiş, ardından Vatan Gazetesi'ndeki köşe yazıların son verilmişti.

Çetinçalı, daha sonra Aydın Doğan'ın medyası olarak bilinen Doğan Haber ajansında Galatasaray muhabiri olarak çalışmaya devam etmişti.

Galatasaray Yönetim Kurulu yeniden toplanıyor

Gelen tüm bu tepkiler üzerine Galatasaray yönetimi kurulunun Hakan Şükür ve Arif Erdem'nin ihracına ilişkin acil olarak toplanma kararı aldığı öğrenildi. Kurulun, ürk Telekom Arena'da saat 16.00'da toplanması bekleniyor.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir