• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
"Köyde Kur`an-ı Kerim seferberliği ilan ettik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş merkeze bağlı Yaygın (Mexdi) beldesinde görevli imamlar, akşam ile yatsı namazı arasında köyün gençlerini beldedeki Hacı Selahattin Memiş Camii'nde bir araya toplayarak, Kur'an-ı Kerim ve bazı İslami ilimleri öğretiyorlar.

Köyde Kur'an-ı Kerim seferberliği ilan ettiklerini belirten imamlar, yaptıkları hadis, fıkıh ve tecvit gibi derslerin diğer köylerde de başlaması gerektiğini söylediler.

Köy imamlarından Cebrail Turan, "Biz bu köyde 3 imamız. Köyde Kur'an seferberliği ilan etmişiz. İstiyoruz ki her köyde Kur'an seferberliği ilan edilsin. Bazı insanlar 2 yıl önce Kur'an okumuş, bazıları daha önceden okumuş. Biz burada tecvitli olarak onlara öğretiyoruz. Herkes 2-3 ayet okuyor. Biz tecvit kurallarını onlara öğretiyoruz. Onlar da öğrettiğimiz kurala göre okuyorlar, hataları olursa imamlar düzeltiyor. Milletin daha fazla camiye gelmesini istiyoruz. Bugün imkânlar var, Allah bu imkânı sunmuş. Bunu değerlendirmek gerekir." dedi.

Köy imamlarından Erhan Gündoğdu ise Kur'an-ı Kerim, hadis ve fıkıh gibi dersleri yaptıklarını bildirerek, şunları söyledi: "Her cuma günü akşam namazından yatsı namazına kadar fıkıh dersleri anlatıyoruz. Diğer imam arkadaşlarımız bazen siyer bazen de hadis dersleri yapıyorlar. Her gün akşam namazında başlıyoruz. Kur'an'da her harfin hakkını vermek, büyük hatalardan sakındırmak, en azından namazın fasid olmaması için hurufat ve tecvit dersleri veriyoruz. Namazlarda sıkça okunan kısa süreleri koro halinde okuyarak talim dersi yapıyoruz."

"Her akşam burada ders almak çok güzel"

Ders halkalarına katılan gençlerden Ferhat Yıldırım, manevi bir kazanç elde ettiğini belirterek, "Camiye gelip Kur'an okuyoruz. Kur'an'ı daha güzel okumak için tecvit dersi alıyoruz. Gençlerle beraber geliyoruz. Her akşam burada ders almak çok güzeldir. Burada öğrendiklerimiz hayatımızı çok etkiliyor. Çok faydası oluyor, manevi değeri çok yüksektir. Hayatımıza bir anlam verdi. Anlıyoruz ki çok güzel bilgiler var." şeklinde konuştu.

"Eve gittiğimizde çocuklarımıza da ders vermeye başladık"

Camideki derslerden sonra evde çocuklarına da ders vermeye başladığını dile getiren Mayıs Altın ise "Daha önce de Kur'an okuyup üstten geçiyorduk. Tam tecvit öğrenmemiştik. Akşam namazından yatsıya kadar tecvitli okuyoruz, anlam verebiliyoruz. Daha önce de Kur`an okuyorduk ama eksikliklerimiz vardı. Eksikliklerimizi tamamladık. Hocalarımız bize yardımcı oldu. 'Madem başlıyoruz hep beraber olalım, Kur'an'ı ve dinimizi öğrenelim.' dedik. Faydasını çok gördük. En azından eve gittiğimizde çocuklarımıza da ders vermeye başladık. Hayatımızı çok olumlu etkiledi. Kendimizi ve çevremizi yeniden tanımaya başladık." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir