• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
PKK`ye ait 2 ton patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunceli'de PKK'nin yola tuzaklamak istedikleri 2 ton amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, 9 bidon benzin ve 5 büyük tüpten oluşan el yapımı patlayıcı ile mühimmat ele geçirilerek imha edildi.

Konuyla ilgili Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Nazımiye ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda; Tunceli-Erzincan Karayolu'nda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere depolanmış 40 adet 50 kilogramlık torba içerisinde toplamda 2 ton amonyum nitrat, 9 bidon benzin ve PKK'ye ait yaşam malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi.

Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edildiği kaydedildi.

Ayrıca, Tunceli merkezde yapılan aramalarda; 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 550 kilogram amonyum nitrat, 500 gram C4 patlayıcı, bir adet mayın, 10 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir adet roketatar, 5 adet roketatar mühimmatı, 7 adet roketatar sevk fişeği, 15 adet kesilmiş tüp başı, 4 adet el dürbünü, 2 adet el telsizi, 16 adet terörist kıyafeti, 2 adet küçük tüp, bin 495 adet kaleşnikof fişeği, bir adet el bombası, bir adet gece görüş dürbünü, 750 metre kablo, 51 adet pil ve çok miktarda yaşamsal malzeme ele geçirildiği ifade edildi.

Ele geçirilen malzemelerden silah ve mühimmatlar inceleme için muhafaza altına alınmış olup, diğer malzemeler olay yerinde imha edildiği belirtildi. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir