• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
"Bu sistem artık Türkiye`yi taşımıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep`e gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Organize Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren bir fabrikada işçileriyle yemekte bir araya geldi.

“Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi” hakkında bilgi veren Kurtulmuş'a,  AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ile partililer eşlik etti.

Buradaki konuşmasında, Gaziantep'in sadece bölgenin değil,  Türkiye'nin de örnek şehirlerinden birisi olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin kalkınmasının müteşebbislerin sermaye koyması ve işçilerin de emek koymasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Mevcut sistemin artık Türkiye`yi taşımadığını ve miadının da dolduğunun altını çizen Kurtulmuş, “Bu referandum her birimiz için, geleceğimiz için çok önemli. Geçmişte her hangi bir partiye oy vermiş olabiliriz. Bu seçim bir parti, milletvekili, belediye seçimi değildir. Bu seçim Türkiye`nin geleceğinin seçimidir. Nasıl bir Türkiye istiyoruz? Sorusunun cevabı yıllardır nasıl bir Türkiye olduğu sorusunun cevabı ile ilgilidir. İlk çok partili seçimin olduğu 1950`den 2017 yılına kadar 67 yıldır mevcut sistemle yönetiliyoruz. Bu sistemin artık miadı doldu, bu sistem artık Türkiye`yi taşımıyor.” dedi.

Türkiye`nin büyük meydan okumalarla karşı karşıya olduğuna da dikkat çeken Kurtulmuş, “Bu sistem artık genç bir nüfusa sahip olan ve 80 milyonluk büyük potansiyeli olan Türkiye`yi taşımıyor. Türkiye büyük meydan okumalarla karşı karşıya. Aynı zamanda da çok büyük imkanları ve fırsatları var. Bunu ancak yönetim sistemini değiştirerek, daha hızlı yürüyerek, daha güçlü üreterek ve daha ileriye doğru olarak kararlarını etkin bir şekilde alarak yapabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, “67 yılda Türkiye çok partili siyasi hayatımız içerisinde seçimler oluyor, iktidarlar iş başına geliyor. Türkiye maalesef şimdiye kadar iktidarlarının ömrü ortalama olarak 17 aydır. Biz 65`inci hükümetiz. 17 ayda bir hükümet kuruluyor. 25 günde kurulmuş ve yıkılmış hükümetler var. 3 aylık hükümetler var. Aylarca kurulamayan hükümetler var. İşte en son bunun 7 Haziran`da yaşadık ve bir hükümet çıkmadığı için yeniden 1 Kasım'da seçime gittik.” şeklinde konuştu.

Türkiye`de yaşanan darbeleri hatırlatarak konuşmasını sürdüren Kurtulmuş, Türkiye`de 5 defa askeri darbenin olduğunu, Türkiye`nin kısa süreli hükümetlerle hep vakit kaybettiğini ve vesayetlerin darbe yaparak bu ülkeye çok şey kaybettirdiğini belirtti.

"Bu müdahalelerin sebebi sistemin tıkanmasıdır" diyen Kurtulmuş, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:  “Vesayetçiler bu ülkede 5 tane darbe müdahalesinde bulundu. 6-7 tane de müdahale teşebbüsü. En sonuncusunu 15 Temmuz'da hep beraber yaşadık. Niye bu kadar çok askeri müdahaleler oluyor? Çünkü sistem çatışma üzerine kurulmuş bir sistem. Çünkü sistem zaman zaman tıkanıyor, tıkandığı noktalarda birileri geliyor, tankı ve tüfeği çıkartarak sistemi açıyor. 12 Eylül öncesinde yaklaşık 6 ay Türkiye`de Cumhurbaşkanı seçilemedi.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir