• DOLAR 32.509
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2488.387
  • ...
"Okul idarecileri öğretmenler ve öğrencilere doğru örnek olmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da ortaokul, lise, özel okullar ve diğer eğitim kurumları müdürleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı.

TP Fatıma Zehra Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşen değerlendirme toplantısına; İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ortaokul, lise ve diğer eğitim kurumlarının müdürleri katıldı.

Değerlendirme toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, idarecilerden biraz daha fazla gayret göstermelerini, öğretmen ve öğrencilerin en iyi noktaya ulaşabilmeleri için onları motive etmelerini istedi.

"Yöneticilik, öğretmen ve öğrenciye en iyi eğitim ortamını hazırlamaktır." diyen Kurtaran, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlatmış olduğumuz Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar Projesi kapsamında yer alan alt projelerimizin takibini hep birlikte yapmalıyız. Bugüne kadar ‘Yazar-Okur Buluşmaları’ projesi kapsamında birçok misafirimiz geldi. Bundan sonra da çok daha fazlası gelmeye devam edecek. Bununla ilgili programları okullara göndereceğiz. Mümkün olduğunca tüm okullarımıza yazar getirmeye çalışıyoruz. Yazar-Okur Buluşmaları çocuklar için çok önemli bir tecrübedir. Şehrimize gelen yazarlar daha sonra Batman’ın gönüllü elçileri oluyorlar. Gittikleri her yerde Batman’dan söz ediyorlar. Bu sayede Batman’ın dışarıdaki genel algısına pozitif katkı sağlıyorlar." dedi.

Bütün okullara imkânlar dâhilinde kitap takviyesi yapmak için kitap kampanyası başlattıklarını aktaran Kurtaran, "Sizler de bu kitapların öğrencilerle buluşmasını sağlayınız. Bizzat sizler zaman zaman öğrencileri kütüphanelere götürünüz, onlara kitap hediye ederek okumalarını sağlayınız. Fırsat buldukça onlarla birlikte kitap okuyunuz. Siz bu konuda öncülük yapmazsanız çocuk kendiliğinden gidip kitabı alıp okumayabilir. Finale kalan TÜBİTAK projeleri konusunda en çok projeye sahip olan il olmamız bizi sevindirdi. Ancak biz ilimizdeki tüm okulların bu çalışmalarda yer almasını istiyoruz." diye konuştu.

Konuşmasında değerler eğitiminin önemine dikkat çeken Kurtaran, değerlerin yaşatılması için öğretmenlerin öğrencilere doğru bir örnek olması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.  

Toplantı okul müdürlerinin görüş ve önerileriyle sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir