• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İlk defa seçim kampanyanın davetsiz misafirleri var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Valilik ziyaretinde yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerine tepki gösterdi. Kurtulmuş, "İlk defa bu seçim kampanyasında kampanyanın davetsiz misafirleri var. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bazılarında kampanyanın davetsiz misafirleri 'hayır' bloğunu sözcülüğüne soyundular." dedi.

Bugün sabah saatlerinde Gaziantep'e gelen Kurtulmuş, Gaziantep Valiliği'ni ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Vali Ali Yerlikaya tarafından karşılanan Kurtulmuş, valilik toplantı salonuna geçerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin, çok önemli  bir referanduma gittiğini söyleyen Kurtulmuş, "16 Nisan'da milletimiz yeni ve güçlü Türkiye'nin önünü açacak ve bu anayasa değişikliğini onaylayarak Türkiye'nin ayağındaki prangalarından kurtulmasına vesile olur. 16 Nisan'ın memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Türkiye'de gördüğümüz bu manzara her geçen gün biraz daha evet oylarının artmakta olduğu, sonunda açık ara 'evet'in sandıktan milletimizin oylarıyla çıkacağını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ülkelerin, referandum süreci kapsamında Türkiye'ye yönelik tavrını eleştiren Kurtulmuş, "Biz Türkiye'de ilk defa seçim kampanyası yapmıyoruz. Daha önce 2010 yılında referandum yapıldı. O zamanda 'evet', 'hayır' diyenler oldu. 2014 yılında cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. İstediği adayı destekleyen seçmenlerimiz oldu. İlgili adaylar ve taraflar oldu. Ayrıca Türkiye'de çok sayıda yerel ve genel seçim yapıldı. Bu seçimlerin hepsinde biz kendi kendimize içerdeki siyasi aktörler bu kampanyanın tarafı oldu ve seçim kampanyalarını yürüttü. Ama maalesef ilk defa bu seçim kampanyasında kampanyanın davetsiz misafirleri var. Avrupa Birliği üyesi ülkelerin bazılarında kampanyanın davetsiz misafirleri 'hayır' bloğunun sözcülüğüne soyundular. Öncelikle birinci adımda Cumhurbaşkanı ve Türkiye'nin seçilmiş siyasetçilerinin bazı Avrupa ülkelerine gitmemesi için bir kampanya başlatıldı. Avusturya Dışişleri Bakanının ilk başlattığı bu kampanya sonra Almanya ve Hollanda'ya sirayet etti." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Avrupa'nın etkili bazı gazetelerinin de açıktan 'hayır' kampanyasına destek verdiklerini belirterek, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

"Birinci adımda 'sakın buraya Türk siyasetçiler gelmesin, Türkiye vatandaşları ile buluşmasın' şeklinde oldu. İkinci adımda daha ileriye götürdüler. Bakanımızın uçuşları iptal edildi. Orada vatandaşlarımızın üzerine atlarla ve köpeklerle saldırdılar. Bu ikinci adımda geçti. Arkasından üçüncü adım da yetmedi. Avrupa'nın etkili bazı gazeteleri de açıktan 'hayır' kampanyasına destek verdiler. Almanya'daki Bild gazetesi Erdoğan'ı istemiyoruz diye manşet atıyor. Bu da yetmedi. Maalesef Avrupa siyasetinin alışık olmadığı bir şekilde tamamıyla Türkiye'de 'evet' bloğunu zayıflatmak ve köşeye sıkıştırmak için önce Alman istihbarat başkanı '15 Temmuz darbe teşebbüsünü FETÖ'cülerin yaptığına ikna olmadık' dedi. FETÖ'cülerin bu darbe teşebbüsüne ikna olmak için 250 vatandaşımızın şehit olması yetmedi, 250 bin kişinin mi şehit olması mı gerekiyor? Bunun arkasından iki gün evvel Norveç'te FETÖ'cü 5 eşkıya iltica talebinde bulundu. Aslında dolaylı olarak Türkiye'deki seçim kampanyasını etkilemek için yapılmış bir adım."

"Hiç kimse Türkiye'nin siyaseten içişlerine burnunu sokmasın"

"Bizim oralarda legal 'evet' kampanyası yapmamıza müsaade etmeyenler hem de kendileri tarafından illegal terör örgütü olarak kabul edilen PKK'nın orada polislerin gözetiminde gösteri yapmalarına ve 'hayır' kampanyaları yapmalarından rahatız olmuyorlar" diyen Kurtulmuş, "Açık bir şekilde destek veriyorlar. Bütün bunlar vatandaşımız tarafından görülüyor. İnşallah gerekli cevap 16 Nisan'da sandık başında verilecektir. Hiç kimse Türkiye'nin siyaseten içişlerine burnunu sokmasın, müdahale etmeye kalkmasın. Müdahale ederlerse şimdiye kadar yaptıkları gibi 'hayır' kampanyasına da destek olmayı sürdürürlerse bu vatandaşlarımız tarafından gerekli cevabı alacaklardır." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir