• DOLAR 32.488
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2478.39
  • ...
CHP Denizli Teşkilatı Cihaner`e Tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ilhan Cihaner, kontenjan hakkı kullanılmadığı gerekçesiyle yapılan itirazı YSK’nın kabul etmesi üzerine Denizli’den aday gösterildi. YSK’nın aday listelerini kesinleştireceği 28 Nisan öncesi Cihaner’in Denizli 2’nci sıradan kontenjan adayı gösterilmesi için düğmeye basıldı.CHPyönetimi Denizli 2’nci sırayı daha önce bir başkaErgenekonsanığı Mustafa Balbay için düşünmüştü. Ancak Balbay İzmir’e kaydırılınca Genel Merkez, Denizli’de kontenjan hakkını kullanamadı. Cihaner de başvurusunda İstanbul, Ankara, İzmir veAdanatercihinde bulunduğu için listelere giremedi.

YSK kuşatması

Cihaner`in milletvekili olmasını isteyen bazı çevrelerin medya üzerinden baskı kurması üzerine CHP yeni bir formülü devreye soktu. Denizli`de kontenjan kullanılmaması `parti tüzüğüne aykırı` denilerek hem ilçe seçim kuruluna hem de YSK`ya itiraz edildi. Kontenjandan aday adayı olan ve ön seçime katılmayan Prof. Dr. Mehmet Kocabatmaz Denizli Merkez İlçe Seçim Kurulu`na başvururken, parti üyesi Yılmaz Emik de YSK`ya itiraz etti. Başvuruyu değerlendiren YSK, Denizli`deki milletvekili listelerinin parti tüzüğüne göre seçilmediğini kararlaştırarak, kontenjan kullanılması yönünde karar verdi. Kontenjan itirazının kabul edilmesi için YSK ile temas kurulduğu ve Cihaner`in önünü açacak kararın çıkması için kulis yapıldığı ileri sürüldü.

Teşkilatta tepki

YSK`nın Cihaner`in önünü açan kararı Denizli teşkilatında tepkiyle karşılandı. CHP`nin 1`nci sıra adayı Adnan Keskin, "YSK, geçmiş içtihatlarına ters düşen bir karar aldı" dedi. CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş da, Cihaner`in Denizli`den aday gösterilmesinin sürpriz olduğu söyledi. Denizli`ninaday listesiAdnan Keskin, İlhan Cihaner, Melike Basmacı Kayhan, Adil Demir, Kazım Arslan, Huriye Çağlayan ve Ali Kavak isimlerinden oluştu.

Neyle suçlanıyor?

Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmakla halen yargılaması devam etmekle olan Cihaner, İrticayla Mücadele Eylem Planı`nı Erzincan`da uygulamakla suçlanıyor. Cihaner`in İsmailağa cemaati mensuplarını yasadışı olarak dinlettiği ve Nur Cemaati evlerine gizlice silah koydurtmayı planladığı, polise ise mühimmat tuzağı kurduğu gizli tanık ifadelerinde yer almıştı.

Bugün Gazetesi
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir