• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
"Afrika`nın sömürülmesinin sebebi emperyalistlerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`nin önemli tarım merkezlerinden olan Şanlıurfa`da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı  Faruk Çelik`in katılımıyla tarım ve hayvancılıkta gelişme sağlayacak ‘Tarımsal Eğitim Seferberliği` tanıtım programı düzenlendi.

GAPTEAM Konferans Salonunda düzenlenen programda Tarımsal Eğitim Seferberliği hakkında bilgi veren Çelik, dünyada yaşanan gıda sorununa değinerek başta Afrika olmak üzere birçok ülkenin geri kalmasının sebebinin emperyalistler olduğunu söyledi.

Dünyada 39 ülkede gıda, 80 ülkede ise su sorunu yaşandığına dikkat çeken Çelik, "Şu an Somali`de insanlar açlıkla karşı karşıya. Somali`de açlık can almaya başladı. Yaklaşık 5 milyon Somalili, Afrika genelinde ise 14 milyon insan açlık tehdidiyle karşı karşıya bulunmaktadır. Bu kara tablonun müsebbibi kimdir diye soracak olursanız şunu söyleyebiliriz: Afrika`nın kemirilmesine ve sömürülmesine neden olanlar emperyalistlerdir. Sadece kendi geleceklerini düşünen, kendilerinin güçlenmesini hesap eden ama öte taraftan milyonlarca insanın yoksullaşmasına dayalı sömürü anlayışları bugün bu sorunları yanı başımıza taşıdı. Yanı başımızda Halep`te açlık var, perişanlık var." şeklinde konuştu.

Çelik, konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi dünya, ülkeleri açlıkla karşı karşıya iken diğer taraftan bakıyoruz, dünyadaki tahıl stokları 500 milyonları aşmış bulunuyor. Bir yandan stoklar artırılıyor, diğer taraftan da insanlar çok ciddi bir şekilde açlıkla mücadele ediyor. Bu tarım programı vesilesiyle o ülkelere de seslenmek istiyoruz. Sözüm ona çağdaşlara o teröristlere o darbecilere kucak açacağınıza, her gün aç yatan ekmeğe muhtaç bu insanlara el uzatsanız, onlara sahip çıksanız doğru olmaz mı Allah aşkına. Bir kez olsun insanlığınızı hatırlasanız da bu perişan insanlara sahip çıksanız ve terörist seviciliğinizden darbeci seviciliğinden vazgeçseniz."

Konuşmasının ardından Çelik, kentin 5 ayrı noktasındaki tarım işletmelerine telekonferansla canlı yayın bağlantısı yaptı. (Osman Gülebak-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir