• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
"Kardeşliğimize zarar veren odaklar tasfiye edilecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genç ilçesinde ziyaretlerde bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, merkez ve köy muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda muhtarların sorun ve ihtiyaçlarını dinleyen Vali Kögşer, sorun ve ihtiyaçlarının giderileceğini belirtti.

Programa, Vali Köşger`in yanı sıra, AK Parti Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural,  İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Genç İlçe Belediye Başkanı M. Hadi Topraktan, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Geçen yıl başlatılan muhtarlar toplantısı kapsamında Genç ilçesine geldiklerini söyleyen Köşger, “Geçtiğimiz yıllın sonunda başlattığımız ilçelerimizi ziyaret etmek ve muhtarlarımızla toplantı programını yapmak kapsamında bugün Genç ilçemize gelmiş bulunmaktayız. Bu toplantı daha önce olacak bir toplantı idi. Ancak hepimizin malumu olduğu gibi Genç ilçemizde, toplantılara başladığımız bir dönemde çok menfur bir hadise yaşandı. O hadise akabinde ilçe Kaymakamımız değişti. Ben doğrusu o hadiseyi müteakip başlattığımız operasyonlar da bize bu sıkıntıyı yaşatanlar, Genç ilçemize bu açıyı yaşatanların cezasını bulmadan bu ilçeye gelmek gönlüm el vermedi. O nedenle gecikmiş bir toplantı. Çok şükür ki son dönemde güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarda şuanda kimlikleri tam tespit edilmezse de Genç ilçesine sıkıntı verenlerinde içinde bulunduğu önemlice bir grup Genç kırsalında temizlenmiş bulunuyor.” dedi.

Köşger, “Özelde Genç ilçemize ve Bingöllümüze zarar vermeye çalışan çoğunun bu topraklarla bağlantısının olmadığını düşündüğüm, değerlendirdiğim bu insanlar, genelde ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine yaşam arzusunu zarar bütün odaklar Allah`ın izniyle tasfiye edildi.” diye konuştu.   

Genç'te yapılan yatırımlara da değinen Vali Köşger, “Genç ilçemiz son dönemde yapılan yatırımlarla, olması gereken ve hak ettiği her şeyi elde etmiş durumda, Hükümet Konağı binası, ondan önce Kültür Merkezi binalarımız yapılıp şu an hizmet veriyor. İlçemizin okulları, fiziki mekân ve imkânları, Bingöllün ve Türkiye`nin genel ortalamasının üzerinde bundan muhakkak bilginiz vardır. Köylerin alt yapı sorunu ile ilgili bazı sorunlar var. O sorunlarda en kısa zamanda giderilecek. Bu yıl, Bingöl merkeze gelen para kadar KÖYDES`ten para Genç'e geldi." ifadelerini kullandı.(Nihat Kanat-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir