• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Muş`ta PKK operasyonunda 7 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada eski DBP, HDP, BDP il başkanları ile TUHAD-DER,  MED-DER üyesi 2 kişi, eski öğrenci konseyi başkanının da aralarında bulunduğu toplam 7 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Açıklamada, Gözaltına alınan 20 kişi ile 3`ü tutuklu toplam 23 şahıs hakkında işlemler yapıldığı belirtilerek,

 “DBP İl Eş Başkanı, HDP eski İl Başkanı, BDP eski İl Başkanı, TUHAD-DER Üyesi bir şahıs, MED-DER üyesi bir şahıs ile Üniversitesi Öğrencisi iki şahsın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklanmış, 3 kişinin ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiştir. Malazgirt DBP eski Başkan Vekili, Bulanık BDP eski Belediye Başkanı,  Alparslan Üniversitesi eski Öğrenci Konseyi Başkanı`nın da aralarında bulunduğu 4 şahıs Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmış.” denildi.

Ayrıca, Bulanık DBP Eski Eş Başkanı`nın da aralarında bulunduğu 9 şahıs ise Cumhuriyet Savcılığınca serbest bırakıldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında Muş İl Jandarma Komutanlığı`na bağlı birliklerce 23 Mart 2017 tarihinde PKK adına faaliyet gösteren gurupların faaliyetlerinin deşifre edilmesi amacıyla yapılan operasyonlarda Varto ilçesi Erdoğan köyünde 6, Derince köyünde 3 olmak üzere toplam 9 adreste eş zamanlı arama faaliyeti yapıldığı, tespit edilen 9 şüphelinin işlemleri devam ettiği bildirildi. (İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir