• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
Bingöl`de 82 STK referandum kararını açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de 82 STK, 16 Nisan`da yapılacak olan referandumla ilgili kararının “Evet” olduğunu kamuoyu ile paylaştı.  

Programa, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Ak İl Başkanı Yılmaz Seven, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Kültür Merkezinde Kur`an tilavetiyle başlayan programda, 82 STK adına basın açıklamasını Evet Platformu Başkanı Cihannüma İl Temsilcisi Orhan Buğrahan okudu.

Buğrahan, “Bingöl`de 82 STK`nın katılımıyla 82 Anayasası`nın 18 maddesine artık yeter diyerek evet diyoruz. Malumunuz 1923-1950 yıllarında 27 yıl boyunca ülkeyi tek başına yöneten CHP zihniyeti, Takriri Sükun Kanunuyla halkın inançlarına, değer yargılarına, kıyafetine müdahale ederek yasaklar getirmiştir. Ezanın İslam`ca okunmasına mani olmuş, camileri ahıra dönüştürmüş, Kur`an ile bağlarımızı koparmıştır. 1950`den sonra da vesayetle devleti yönetmiş özellikle 1961 ve 1982 Anayasalarına koydurulan hükümlerle, Cumhurbaşkanı, Başbakan çekişmeleri yaşanmış koalisyon partileri arasındaki sorunlar vesayeti daha da arttırmıştır.” dedi.

Yapılacak referandumu tarihi bir fırsat olarak gördüklerini söyleyen Buğrahan, “28 Şubat postmodern darbesiyle de dönemin Başbakanı Savunan Adam Necmettin Erbakan koltuktan indirilmiş, siyasi yasaklı hale getirilmiş, inançlı insanlara zulüm edilmiş, BÇG ile insanlar fişlenmiş ve bürokratik vesayet devreye sokularak zulüm yelpazesi genişletilmiştir. Dik duruşun mebdei ve mahreci olan Bingöllüler olarak 16 Nisan referandumunu tarihi fırsat olarak görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

 “Malumunuz 15 Temmuz`un arkasındaki küresel, kirli haçlı zihniyeti ifşa olmuş durumda.”diyen  Buğrahan, açıklamasının sonunda “Bu zihniyet ile mücadele etmek için hızlı hareket etmenin de önemi ortada. Bu nedenle, hızlı karar almak ve uygulamak için evet. İstikrarsızlık, belirsizlik ve nefret üreten parlamenter sistemi sonlandıracak yeni sistem için evet. Milli iradeyi askeri ve sivil bürokrasinin vesayetinden kurtarmak için evet. Çift başlılığa yol açan yetki karmaşasına dur demek için, davulun birinin tokmağın birinin elinde olduğu sistemi sonlandırmak için evet. Ülkemizde üretimin, istihdamın artması için Evet. Her Cumhurbaşkanı seçiminde ülkeyi kaosa sürükleyen Türkiye`nin yönetimini 367 garabetlerinden kurtarmak için evet. Siyasi partilerin Anayasa mahkemesince çeşitli bahanelerle kapatılmaması için Evet. 18 Maddenin sıfır kilometre bir anayasanın hazırlanmasına vesile olacağına inandığımız için evet. Ümmetin umudu, son kalesi ve kalenin muhafızı Recep Tayyip Erdoğan`a güvendiğimiz ve de inandığımız için evet ve diyoruz.”

Okunan basın açıklamasının ardından program yapılan dua ile sonar erdi.(İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir