• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
"Yeşil pasaport ihracatçımızın önündeki engelleri azaltacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Resmi Gazete`de yayınlanan, daha fazla ihracatçının yeşil pasaport almasını sağlayacak kararla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye`nin üretim gücü ve potansiyeli ile dünyanın en önemli ekonomileri arasında bulunduğunu ifade eden Burkay, Türkiye ekonomisinin dinamosu konumundaki ihracatçılar için başlatılan yeşil pasaport uygulamasının ihracatçıların dünyaya açılmasını kolaylaştıracağını belirtti.

"Uygulama sektörlerimizin ve hedef pazarlarımızın çeşitlenmesine de imkan sağlayacak." diyen Burkay, "Yeşil pasaportun yaygınlaşması, Türk ihracatçısına büyük moral verdi. Bu uygulama iş dünyası temsilcilerimizin seyahatlerini daha da hızlandıracak. Bursa`mız da yeşil pasaport uygulamasından en çok yararlanacak kentlerden birisidir." dedi.

Burkay, Türkiye`nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu olarak Küresel Fuar Acentesi`nden Ticari Safari`ye, Ur-Ge çalışmalarından kümelenme gruplarına kadar çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini hatırlattı.

Bursa`da son 3 yılda 4 bin BTSO üyesini yurt dışı fuar organizasyonları ile buluşturduklarını ifade eden Burkay, "Yeşil pasaport uygulaması üyelerimize de büyük kolaylık sağlayacak. Bir milyon doların üzerinde dış satım yapan ihracatçılara sunulan yeşil pasaportun ilerleyen süreçte küçük ve orta ölçekli firmalarımızın daha fazla yararlanabileceği bir limite çekileceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir