• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Merkel: Türkiye ile gerginlik istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Saarländischer Rundfunk radyo kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye ile ilgili gelişmelere de değinen Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Almanya ve Avrupa`ya yönelik sert sözlerine rağmen, Türkiye ile yaşanan krizi tırmandırmaktan yana olmadığını söyledi. Her zaman diyalog arayışında olduğunu kaydeden Merkel, "Almanya, Türkiye ile ilişkilerde gerginlik istemiyor" diye konuştu. Sorunların ancak  konuşarak çözülebileceğini vurgulayan Merkel, ama bazen bu görüşmeler için zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Merkel açıklamasında, Türkiye kökenli vatandaşların, Almanya`da birlikte huzur içerisinde yaşamak istenilen diğer vatandaşlar gibi görülmeye devam edeceğinin de altını çizdi.

"BU, DURUMUN YUMUŞAMASINA YARDIMCI OLACAK"

Türkiye hükümet temsilcilerinin Almanya`daki referandum etkinliklerinden feragat ettiği yönündeki açıklamaları memnuniyetle karşıladığını söyleyen Merkel, bunun durumun yumuşamasına yardımcı olacağını kaydetti.

Merkel diğer yandan Alman Dışişleri Bakanlığı`nın en geç beş iş günü öncesinden yapılacak etkinliklerin bildirilmesi yönünde Türkiye'ye verdiği sözlü notaya atıfta bulunarak, Almanya'da yaşayan Türklerin 27 Mart'tan itibaren oy kullanacaklarını hatırlattı ve "Dolayısıyla belki de referandum etkinlikleri zaten doğal yollardan sona ermiştir" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir