• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Harabe evde yaşam mücadelesi veren ailenin yardım talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkeze bağlı Balpınar (Gresira) beldesi Yeniköy Mahallesi'nde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Erden ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Yaklaşık 7 yıl önce hastalığı nedeniyle eşi ve çocukları tarafından terk edildiğini, daha sonra yeniden evlenerek eşiyle hayata tutunmaya çalıştıklarını söyleyen Abdurrahman Erden, tek isteğinin yıkılmak üzere olan evinin onarımının yapılması olduğunu söyledi.

Kalp rahatsızlığı ve sara hastası olduğundan dolayı çalışamadığını belirten Erden, "Yaklaşık 8 yıldır kalbimden ameliyatlıyım. Bir iş yapamıyorum. Tek gelirim devlet tarafından 3 ayda bir verilen özürlü maaşımdır. Yaklaşık 35 yıldır evim bu halde, artık yıkılmak üzeredir. Her yağmur yağdığında su komple eve giriyor. Damı naylon yaptım ama naylonun her tarafı delik olmuş, onu da tamir etmeye gücüm yok." dedi.

Kendilerine yardım elinin uzatılmasını beklediğini söyleyen Erden, "Hayırseverlerin yardımcı olmalarını istiyoruz. Yapılacak yardımlarla kendime yeni bir ev yapmak istiyorum. Arsa bizimdir ama ev yapma imkanımız yoktur. 35 yıl önce kendime bu arsayı almıştım. Her yağmur yağdığında tenekelerle evden su çıkarıyorum. Aldığım özürlü maaşıyla kendimi ve eşimin geçimini sağlıyorum. Evim yıkılmasın diye camiden aldığım sütunlarla evim ayaktadır. O sütunlar olmasaydı evim şimdi yıkılmıştı." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül- İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir