• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Belediyeden Dengbejlik kültürüne destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi tarafından, Şevberk (Dengbêjlik) kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ‘Bir Köy Bin Tebessüm` projesi hazırlandı. Proje çerçevesinde Kayapınar ilçesine bağlı Hatipoğlu (Hestiya) köyünde dengbej gecesi düzenlendi.

Gecede, dengbêjler tarafından kilam ve sitranlar seslendirilirken, ayrıca belediyenin hizmetleri hakkında bilgi verildi.

Proje çerçevesinde, Kültür Müdürlüğü tarafından Kayapınar ilçesine bağlı Hatipoğlu köyünde bir ‘Şevberk Gecesi` düzenlendi. Köy odasında düzenlenen gecede, dengbejler, def ve kaval eşliğinde kilam ve sitranlar seslendirdi.

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, ‘Bir Köy Bin Tebessüm`  projesi çerçevesinde hedeflerinin eski kültürleri gelecek kuşaklara taşıyabilmek olduğunu ifade ederek, “Dengbejlik bu bölgenin en eski kültürlerinden biri olduğunu bildiğimiz için, belediye olarak bu geleneği ve kültürü yaşatmak istedik ve böylesi bir proje hazırlayarak, hayata geçirdik” dedi.

Proje kapsamında her hafta bir köyü ziyaret ederek, ‘Şevberk Gecesi` düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Kılıç, “Bu gecede dengbejlerimiz seslendirecekleri türkülerle o eski geleneği yaşatacaklar. Ayrıca halkımızla sohbet etmek ederek, sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir