• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Hükümetten `Suriye`lilere vatandaşlık` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Avrupa ülkelerinin Türkiyeli siyasetçilere karşı tavrı konusunda, "Türkiye'nin meşru seçilmiş hükümetinin üyelerine, milletvekillerine orada konuşma izni vermeyenler, polis gözetiminde, polis kontrolünde PKK'nın Avrupa'da mitingler yapmasına, 'hayır' kampanyası yapmasına çok açıktan destek verdi. Bu, anlaşılabilir bir şey değildir." dedi.

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti;

BUNUN TÜRKÇESİ DİKTATÖRLÜK

"Şimdi şunu da söylemeye başladılar. 'Biz oy vermeyi de burada yasaklayabiliriz' noktasına da geldiler. Bu da bizim vatandaşlarımızın meseleye, 'evet`e sahip çıktıklarını çok daha net bir şekilde gösteriyor. Bunu diyen bir ülke, o zaman bir adım sonrası kendi vatandaşlarına da oy vermeyi yasaklayacak demektir. Bunun Türkçesi de bir diktatörlüktür. Bunu eğer sineye çekebiliyorlarsa, buyursunlar yasaklasınlar.."

"AVRUPALI DOSTLARIMIZ ŞUNU AKILLARINA KOYSUNLAR..."

"Avrupalı dostlarımız şunu akıllarına koysunlar; terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz. Bu PKK terör örgütü eğer bu kadar çok şımartılır, semirtilir, beslenirse bir gün Avrupalı siyasetçilere de zarar verir. Vermedi mi? Verdi. Olof Palme cinayetini unutmasınlar. Avrupa'nın en demokrat, en ılımlı siyasetçilerinden birisi olan Palme'yi PKK öldürdü. Yani Avrupa'nın göbeğinde dahi Avrupalı siyasetçilere karşı suikast yapabilecek bir terör örgütünden bahsediyoruz"

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİLECEK Mİ?

Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Evet çıkarsa, 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık verilecek" iddiası için "Suriyelilerin vatandaş yapılması diye bir şey yoktur. Bu Külliyen yalan, tamamıyla seçim malzemesi olarak kullanılıyor, '3 milyon insana vatandaşlık verilecek' diye. Bunlar bizim dostlarımız, kardeşlerimizdir. Biz, onların kendi ülkelerinde de sağlık, esenlik, barış içinde yaşayacakları zeminin oluşması için gayret sarf ediyoruz" dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir