• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Mahmud Esad Coşan Hoca diyor ki;
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimiz buyuruyor ki:

(Men serra müslimen ba'di) “Kim benden sonra bir müslümanı sevindirirse; yani benim vefatımdan sonra, ahirete irtihalimden sonra, bir mümin kardeşini sevimli bir şey yapıpta, gönlünü hoş edip de sevindirirse; beni kabrimde sevindirmiş gibi olur.”

Çünkü Peygamber Efendimiz bütün müslümanların velisidir. Her müslümana yapılan iyilik onu sevindiriyor. Raûf ve Rahîm olduğundan, (harîsun aleyküm) bizim üzerimize çok şefkatli, şefkat kanatlarını germiş bir peygamber olduğundan; (bil-mü'minîne raûfün rahîm) müminlere rauf ve rahîm olduğundan; birisine iyilik yapıldı mı, kendisine iyilik yapılmış demektir diyor Efendimiz.

Vasiyet gibi oluyor bu. Yani benden sonra bakın işte yapabileceğiniz şey budur. Bir müslümanı sevindirin de, kabrimde sanki beni sevindirmiş gibi olursunuz. Çok güzel bir mânâ...

Bir müslümana iyilik yaparken bu anlamı düşünerek, bu mânâyı düşünerek iyilik yapalım! Rasulullah (sav)'e sanki kabrinde bir ikram yapmışız, bir iyilik yapmışız gibi kabul olunacak.

(Femen serranî fi kabri) "Kim ben kabrimdeyken beni sevindirirse, (serrahullàhu teàlâ) Allah-u Teàlâ da onu sevindirir, sevinçlere gark eder; (yevmel-kıyâmeti) kıyamet gününde."

Demek ki, bir müslüman kardeşimize yaptığımız iyilik, Rasulullah'a yapılmış iyilik sayılacak. Ne mutlu, ne güzel! Rasulullah'a yapılmış olan iyiliği de, Cenab-ı Hak kıyamet gününde o kulu sevindirecek mükafatlar, sevaplar vererek, muratlarına erdirerek taltif edecek.

Sonuç itibariyle; bir müslümanı sevindirecek şeyler yaptınız mı, ahirette Allah da sizi sevindirecek. Ahireti hayırlı edecek. Sizi ahirette Allah bir sevindirir ki, azab etmez. Sevindirdi mi arkası iyi gelecek demektir. Onun için müslümanları sevindirmeye gayret edelim! Kimsenin kalbini kırmamaya, gönül yıkmamaya çalışalım! Kimseyi mağdur etmemeye gayret edelim, üzmemeye gayret edelim!..

Aman kalb yıkmamaya çalışın! Çünkü kalbi yıkmak, Kabe'yi yıkmak gibi kötüdür. Kalb yapmak, gönül yapmak, sevindirmek de ahirette sevinçlere gark olmanın, Allah'ın itifatına mazhar olmanın sebebidir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir