• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
"Avrupa yaptıklarının bedelini 16 Nisan`da ödeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ`a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ AK Parti Seçim Koordinasyon merkezini ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Akdağ, Avrupa ülkelerinin tavırlarını eleştirdi.

Referandumda evet çıkarsa Türkiye'de büyük değişikliklerin olacağını belirten Akdağ, "Her ne kadar Avrupa`da ki bazı politikacılar, bazı ülkeler, açıkça Türkiye`deki 'hayır' cephesine katılmışlarsa da neticede son sözü millet söyleyecek, onlar söylemeyecekler. Türkiye Cumhuriyetinin bakanlarını Almanya`da, Hollanda`da konuşturmama son derece anti demokratik ve medeniyet dışı tutumlar sergilemek bu milleti sadece birbirine perçinliyor. Milletimizin birlikteliğini ve kararlılığını artırıyor." dedi.

Avrupa`da PKK'lilerin gerçekleştirdiği yürüyüş ve etkinliklerin bir çifte standart uygulaması olduğunu söyleyen Akdağ, "Bir taraftan bunu yaparken öte taraftan büyük bir çifte standart gösterip PKK`lı teröristlere mitingler yaptırmak, Kandil`de ki elebaşlarından birini telekonferansla o mitinglerde konuşturmak Avrupa`nın temsil ettiği dünya mirasına yakışmıyor. İnanıyorum ki bu yanlışları yapanlara Avrupa`da ki sağduyulu politikacılar bir son verecekler. Bu yanlışı 16 Nisan`da çok açık bir şekilde görecekler. Özellikle Almanya`nın istihbaratının FETÖ`yü aklayıcı tarzda konuşması gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Zaten uygulamada da 30, 40 yıldır PKK`lı teröristleri barındırmak, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra birtakım kaçakları kendi ülkelerinde barındırmak aslında samimiyetsizlik göstergesidir" dedi.

Akdağ`ın 6 Ocak Cuma günü İzmir Adliyesine düzenlenen saldırıda esnasında PKK`lilerle  girdiği çatışmada hayatını kaybeden polis memuru Fethi Sekin`in kabrini ziyaret etmek için Baskil`e gidecek.  (Ebubekir Yavuz- İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir