• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
"Maksadımız Doğu ve Güneydoğu'dan batıya göçü önlemektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Akdağ, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Cazibe Merkezleri Programına işaret ederek "Bizim maksadımız hükumet olarak Doğu Anadolu'dan, Güneydoğu Anadolu'dan, Orta Anadolu'dan batıya göçü önlemektir." dedi.

"Artık terörün herhangi bir günü, bir sebebi bahane ederek milletimizin üstüne baskı kurmasına asla müsaade etmeyeceğiz." diyen Akdağ, bu hususta kararlı olduklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantılarda, güvenlik konusunu her zaman önemli bir madde olarak konuşulduğunu söyleyen Akdağ, "Bu hususta milletimiz müsterih olsun. Bu ülkede Allah'ın izni ile sayıları kaç olursa olsun, arkalarında hangi kuvvetler bulunursa bulunsun teröre fırsat vermeyeceğiz. Başını ezdiğimiz terörün bir daha başını kaldırmayacak şekilde baskılamaya, üzerine gitmeye devam edeceğiz. İnşallah 16 Nisan'daki referandum ile Türkiye'yi güçlendirerek, gerek ekonomik açıdan gerek terörle mücadele açısından gerekse gençlerimize iş alanları oluşturmak açısından Türkiye, yeni bir sayfa açacaktır." diye konuştu.

Cazibe Merkezleri Programı'na değinen Akdağ; "Öğrendiğim kadarı ile Elazığ'da 200'ün üstünde başvuru var. Elbette bunlar değerlendirilecek. Bunlardan uygun olanlar yatırıma dönüşecek. Söz konusu 23 ilden birisi olarak Elazığ'ın çok güçlü bir yatırım cezbedeceğine, çekeceğine dair emareler oluşmuş durumda. Bundan dolayı doğrusu çok memnun oldum. Çünkü bizim maksadımız hükumet olarak Doğu Anadolu'dan, Güneydoğu Anadolu'dan, Orta Anadolu'dan batıya göçü önlemektir." ifadelerini kullandı.

Elazığ'da gelecek sene hizmete girecek olan şehir hastanesinin bir benzerinin Avrupa'da dahi bulunmadığını söyleyen Akdağ, şöyle konuştu: "Artık yolun yarısına geldik. Süratle inşaat devam etmektedir. Geçmişte Türkiye buna mukabil yatırımları gerçekleştirmek bir yana bunların onda biri, beşte biri büyüklüğündeki yatırımları on yılda, on beş yılda maalesef tamamlayamazdı. Bugün gerek şehir hastanelerinin projeleriyle ilgili bütün çağdaş özelliklere sahip hastaneler olması, gerekse bunların süratle kaliteli biçimde inşa edilmesi açısından bütün dünyaya, Türkiye örnek olmuş durumdadır. Bu sene şehir hastanelerimizden 3'ünü hizmete sokmuş durumdayız. Önce Mersin'de daha sonra Yozgat'ta, şimdi Isparta'da. Yine içinde bulunduğumuz sene Eskişehir'de, Kayseri'de, Bilkent'te hastaneleri hizmete sokacağız. İnşallah Elazığ'daki hastanemiz, gelecek sene vatandaşımızın hizmetine girecektir." ifadelerini kullandı. (Sinan Bilici, Ebubekir Yavuz- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir