• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
THY doğruladı! İstanbul da listede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, aralarında İstanbul'un da olduğu 10 havalimanından ABD'ye gelen uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazların yolcu kabinine alınmasını yasaklama kararı aldı. Kaynağı açıklanmayan bir terör saldırısı riski üzerine alınan karar, dizüstü bilgisayar, tablet ve fotoğraf makinelerini de kapsıyor. Tıbbi cihazlar ise yasağa dahil değil.

THY doğruladı

İstanbul'un da listede olduğu THY tarafından doğrulandı. THY, uygulamanın bugün tebliğ edilmesiyle birlikte yürürlüğe girdiğini bildirerek ABD`ye uçacak yolcularını uyardı. Bilgilendirmede şöyle denildi:

“İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların uçak altı kargo bölümünde taşınması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır. Medikal cihazların hariç tutulduğu uygulama kapsamında elektronik eşyalar uçak altı kargo bölümünde taşınabilmektedir”

Yasak şu havayollarından direkt uçuşla ABD'ye giden yolcuları kapsıyor: Kahire, Amman, Kuveyt, Kazablanka, Doha, Riyad, Cidde, Abu Dabi, Dubai ve İstanbul.

Bu haberler de ilginizi çekebilir