• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
"Mevcut sistem kriz üreten bir sistem"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de ulusal ve yerel basınla kahvaltıda bir araya gelen AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak, "Mevcut sistem malumlarınız üzerine yakın siyasi geçmiş tarihimize baktığımız zaman gerçekten kriz üreten bir sistem." dedi.

Geçekleşen basın toplantısına, Fehmioğlu'nun yanısıra, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven ve partililer katıldı.

Büyük bir değişimin ve dönüşümün arifesinde olduklarını ifade eden Enver Fehmioğlu,  "16 Nisan'da 18 maddelik bir anayasa değişikliği referandumu yapacağız. Bu değişiklik öncelikle şimdiye kadar yapılan değişikliklerin en önemlisi, en köklüsüdür diyebiliriz. Çünkü burada bir sistem değişikliğine gidiyoruz, bu sistemin adı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi." dedi.

"Kararı millet verecek, asıl olan millettir"

Bir aya yakın bir çalışma içerisinde, 330 oyu aşan meclis desteğiyle Cumhurbaşkanlığı sistemini halkın oyuna sunduklarını belirten Fehmioğlu,  "Tabi burada kararı millet verecek. Asıl olan millettir, bu sisteminde ana gayesi de milletin kayıtsız şartsız egemenliğini diyorduk ama bu değişimle birlikte gerçek anlamda millet kendi egemenliğine sahip çıkacak bir sistemin inşallah değişimini gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

"Mevcut sistem kriz ve darbeler üretmiştir"

Fehmioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu mevcut sistem, malumlarınız üzerine yakın siyasi geçmiş tarihimize baktığımız zaman gerçekten kriz üreten bir sistem. Her dönemde sistem kriz üretmiştir, darbeler üretmiştir. 1960 ihtilaliyle birlikte, tabi o zaman biz o ihtilali o darbeyi büyüklerimizden duymuştuk, gerçekten çok acı bir sonuç vermişti. Bir başbakanımız ve iki tane bakanımız haksız yere idam edildi. O dönemden bu yana Türkiye her 10 yılda bir darbelerle yüz yüze geldi. 12 Eylül darbesi, öncesinde 71 muhtıraları bunları bizatihi ben yaşadım. Sonradan 28 Şubat süreçlerini yaşadık."

"Bingöl, darbe anayasasına karşı direnen bir il unvanını kazandı"

Bingöl halkının  1982 darbe anayasasına karşı takındığı tavra değinen Fehmioğlu, "1982 darbe anayasası oylamasından sonra bir çok insanımız, seydalarımız, hocalarımız ve memurlarımız bu anayasaya direnen bir çok insan sürgün edildi ve bunlara rağmen Bingöl kendine yakışanı yaptı ve Türkiye'de en çok darbe anayasasına karşı direnen bir il unvanını kazandı ve bunu da hak etti diye düşünüyorum. İnşallah 16 Nisan referandumunda da çok güçlü bir evetle, Türkiye'de Bingöl olarak kendi adımızdan söz ettirecek bir netice bekliyoruz, Allah'ın izniyle halkımızın desteğiyle." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir