• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD'den yeni bir yasak daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ürdün Havayolları'ndan yapılan açıklama ve Suudi Arabistan resmi haber ajansında yer alan haberlere göre; ABD, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki havaalanlarından gelen yolcuların bazı taşınabilir elektronik cihazları yanında bulundurmasını yasaklandı.

ABD'nin, uçakların kabininde bazı elektronik cihazların taşınmasına getirdiği yasak sekiz ülkeden gelen uçuşları kapsadığı belirtilirken, yasağa İstanbul'un da dâhil olduğu belirtiliyor. ABD'den ise konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

AP haber ajansına göre ABD'li bir yetkili, yasağın Mısır'ın Kahire, Ürdün'ün Amman, Kuveyt'in Kuveyt, Fas'ın Kazablanka, Katar'ın Doha, Suudi Arabistan'ın Riyad ve Cidde, Türkiye'nin İstanbul ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Abu Dabi ve Dubai şehirlerinden gelecek uçuşları kapsadığını aktardı. Yetkili yasağın ne kadar süreyle uygulanacağının bilinmediğini söyledi. Başka bir ABD'li yetkili da yasağın 9 havayolu şirketini etkileyeceğini ve bu şirketlere salı günü bilgi verileceğini belirtti.

Ürdün Kraliyet Havayolları, cep telefonu ve tıbbi cihazların yasağa dahil olmadığını ancak diğer her şeyin bagaja verilmesi gerekeceğini duyurdu. Havayolu yasağının New York, Chicago, Detroit ve Montreal'e yapılacak uçuşları etkileyeceğini belirtti.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir