• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Diyarbakır ve Bingöl kırsalında operasyonlar sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'In Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl sınırlarında 05 Mart 2017'de PKK'ye yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor.

Diyarbakır Valiliği devam eden operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada 19-20  Mart tarihlerinde 8 PKK'linin öldürüldüğünü, çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu maddenin ele geçirildiği belirtti.

Açıklamada, Operasyon kapsamında 20 Mart 2017 Pazartesi günü, Lice ilçesi Şenlik Köyü Akçapınar Mezrası mülki sınırlar içerisinde 19 Mart 2017 Pazar günü 2 farklı yerde bir grup PKK'li ile sağlanan silahlı çatışma neticesinde 8 PKK'linin öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada ayrıca çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği belirtilerek, "Aramalarda, omuzdan atılan ısı güdümlü portatif alçak irtifa hava savunma sistemi olduğu değerlendirilen bir  adet (tetik tertibatı ile termal bataryası mevcut olan SA-18 Grouse füzesi, bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet PKMS bixi makinalı tüfeği, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 6 adet el bombası, 396 adet muhtelif fişek, 3 adet EYP ateşlemede kullanılan basma düzenek, 8 adet Alfa Fire alıcı, 3 adet ateşleme anahtarı, 17 adet elektrikli fünye, 3 adet 8`li pil bloğu, 5 adet 4`lü pil bloğu, 1 adet Yaesu sabit telsiz, 2 adet Yaesu El Telsizi, 1 adet ses kayıt cihazı ele geçirilmiş." ifadelerine yer verildi.

Sığınakların da kullanılmaz hale getirildiği operasyonlarda, ele geçirilen giyim malzemeleri ile bin 220 kilogram muhtelif yiyecek maddesinin ve çok sayıda yaşam malzemesinin yerinde imha edildiği kaydedildi.

6 adet el yapımı patlayıcı düzeneğinin de tespit edilerek imha edildiği belirtilen açıklamada, 3 bin 642 kilo toz, bin 200 kilo kubar esrar maddesinin ele geçirildiğini ifade edildi.

Aramalar kapsamında 2 şahsın yakalanarak gözaltına alındığı belirtilirken çalışmalar devam ediyor. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir