• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Nüfusumuz Artıyor  İslam Dünyaya Hâkim Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz / DOĞRUHABER

Bu yüzyılın sonunda İslam, dünyanın en kalabalık nüfuslu dini haline gelecek. ABD merkezli araştırma şirketi Pew Research Center, her yıl yaptığı araştırmalarla İslam`ın küresel düzlemdeki yükselişini ölçüyor. Şirketin son araştırmasına göre, İslam, dünyanın en hızlı büyüyen dini. Üstelik bu hızlı büyüme sadece Müslümanların ağırlıklı bulunduğu ülkelerle sınırlı değil. Verilen istatistik değerlerine göre Avrupa'nın %10'u, 2050 yılında Müslümanlığı seçecek.

Bu rakamların yanı sıra başka veriler de var. Şirketin 2010 ve 2050 yılları arasını kapsayan araştırmasında göze çarpan bir başka husus ise, Müslüman oranının dünya çapında hızla artması… Araştırmaya göre Müslümanların oranı %73 oranında artarken, Hristiyanlar %35, Hindu nüfus ise %34 oranında artıyor.

İSLAM`IN SADASI EN GÜR SADA OLACAK

PEW`in 2010 yılında yayınladığı rapora göre Hristiyanlar 2.2 milyar ile dünya nüfusunun %32`sini oluştururken, Müslümanlar 1.6 milyar nüfusları ile dünya nüfusunun %23`ünü oluşturuyordu.

Aynı şirketin yapılan son araştırmasına göre Hristiyanlığı seçenlerin, bu yüzyılın sonunda nüfus olarak İslam'ın altında kalacağı belirtiliyor. Bu yüzyılın sonunda Müslümanlar sayısal olarak Hristiyanları da geçecek.

MÜSLÜMAN KADINLAR ÜMMETİ AYAKTA TUTUYOR

Bunca yıkım, iç savaş ve göçlerle perişan olduğu halde İslam dünyası nasıl olup da batıyı geçecek sorusuna verilen yanıt ise doğum oranları… Araştırmacılar, Müslüman kadınların ortalama 3,1 çocuğa sahip olduğunu, diğer dinlerde bu rakamın 2,3 olduğunu söylüyor. Yani Müslüman kadınlar daha fazla doğurduğu için diğer dinlere karşı nüfus sayısında bariz bir üstünlük sağlanması doğal karşılanıyor. Nüfus artış hızının yüksek olması, genç nüfus oranının da yüksek olmasına neden oluyor. Bilindiği üzere sanayisi gelişmiş ülkelerde devletler, kadınları doğum yapmaları konusunda teşvik etmekte, paketler hazırlamakta buna rağmen Batı kadını doğurmamaktadır. Müslüman kadın ise Batılıların doğum kontrol uygulamalarını özendiren propagandalarına rağmen Hz. Peygamberin (sav) “Ümmetimin çokluğu ile iftihar edeceğim” sözünü sadakatle yerine getirmekte, adeta ümmeti ayakta tutmaktadır.

HRİSTİYANLIK ÇÖKTÜ, KİLİSELER BOŞ

Öte yandan mabedler üzere yapılan araştırmalara göre ise İngiltere'de her yıl yaklaşık 20 kilisenin kapısına kilit vuruluyor. 2015 yılı ortasına kadar Danimarka'da 200, Almanya'da son 10 yılda 515 kilise cemaatsizlikten dolayı kapandı. 

Hollanda'da ise Katolik dini liderler, ülkede 10 yıl içinde yaklaşık bin 600 kilisenin 3'te 2'sinin, Protestanlar ise gelecek 4 yıl içinde yaklaşık 700 kilisenin kapanacağını öngörüyor. 

İngiltere`de de durum diğer Avrupa ülkelerinden farklı değil. 1960'dan bu yana ülke genelinde 10 binden fazla kilise kapatıldı ve 4 binden fazlasının da 2020 yılına kadar kapatılması öngörülüyor.

Amerikan Georgetown Üniversitesi'nin 2012 yılındaki araştırmasına göre, Avrupa'da kiliseye düzenli gidenlerin sayısı giderek düşerken, ateistlerin sayısı artıyor.

Fransa`da düzenli olarak kiliseye gidenlerin oranı, toplam nüfusun sadece yüzde 4,5'ini oluştururken Danimarka`da kiliseye gidenlerin oranı yüzde 6`yı buluyor.

BATI İSLAMA GEBE

Şüphesiz Müslüman nüfusun artmasında doğum oranları kadar etkili olmasa da İslamlaşmanın, yani din değiştirmelerin de etkisi oluyor. 17. ve 18. yy.`da Afrika`yı sömüren ve bu sömürüyü kilise üzerinden gerçekleştiren Batı`nın artık kendine hayrı yok. 300 Yıl önce Hristiyanlığı emperyalizmin kılıfı haline getiren batı, Hristiyanlıktan iyice uzaklaşmış durumda. İslam dinini bir öcü gibi tanıtma adına adeta bir medya seferberliği başlatan, İslam`ı terörizm ile aynı cümlede kullanarak kıblesini arayan şaşkın batılının İslam`a yüzünü çevirmemesi için operasyon üstüne operasyon çeken batılılar, İslam`ın yükselişinin önünü kesememekteler.

Avrupa`da Hristiyanların vaziyeti bu iken Müslümanlar tüm algı operasyonlarına, cami saldırılarına, medya yalanlarına rağmen hızla artıyor.

Avrupa'da kiliselerin camiye dönüştüğü ve sayının en fazla olduğu ülke Almanya olarak gösteriliyor. Almanya`da camiye dönüşen kiliselerden birkaçı şöyle; Dortmund Johannes Kilisesi Müslümanlar tarafından satın alındı ve camiye çevrildi. Bin 700 metrekarelik alana sahip camide aynı anda bin 500 kişi ibadet edebiliyor.

Dortmund'ta 2009 yılında Yeni Apostel Kilisesi satın alınarak camiye çevrildi ve Osmangazi Camisi adını aldı.

Hamburg`ta Kapernaum Kilisesi… Sayısız örnek verilebilir. Hülasa son yıllarda Avrupa`da Camiye çevrilen kiliselerin haddi hesabı yok.

Şüphesiz bu kiliselerin camiye dönüşmesinin en büyük nedeni ise cemaatsizlik... Batıda kiliseler cemaatsizlikten dolayı kapanırken Avrupa`nın pek çok şehrinde Müslümanlar yeterli sayıda ve kapasitede cami olmaması yüzünden bazı yerlerde özellikle cuma namazlarında sokaklarda namaz kılmak zorunda kalıyor. Bazı mescitlerde ise yer sıkıntısından dolayı Cuma namazları iki kez kılınıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir