• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
"Çok şükür biz tarihten ibret aldık artık tekerrür etmeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Murat Kütük, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldılar.

Programın açış konuşması Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi M. Törehan Serdar tarafından yapıldı. Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 100 yıl önce Çanakkale’ye gelenlerin 100 yıl sonra aynı senaryo ile kapımıza kadar geldiklerini söyledi.

Çanakkale’nin bir deniz zaferi olarak kutlandığını; kara, hava ve deniz savaşlarının topyekûnu olduğu ve bütün savaş taktiklerinin yer aldığını hatırlatan Vali Çınar, artık tarihin tekerrür etmeyeceğini vurgulayarak, “Çanakkale deniz zaferi olarak kutlanıyor ama Çanakkale savaşı bir yıl sürmüştür. Kara, hava ve deniz savaşlarının topyekûnu olduğu ve bütün savaş taktiklerinin yer aldığı bir savaştır. 3 Kasım’da Seddülbahir’de 86 askerimizin şehit edilmesi ile başlamıştır. Tarih tekerrürden ibarettir diyoruz. Hakikatten tekrar ediyor. 100 sene önce Çanakkale’de kim gelmişse ne için gelmişse bugünde hepsi kıyımızdalar. Irak’ta, Suriye’de içimizde ve dışımızdalar. Aynı ülkeler aynı kültürü, aynı ahlaksızın mensupları bugün de aynı amaçlarla yine hedef Türkiye, yine İstanbul olarak kapımızdalar. Tarih gerçekten tekerrürden ibarettir.  Mehmet Akif diyor ya ‘Tarih hep tekerrürden ibaret diyorlar ya, ibret alsaydık hiç tekerrür eder miydi?’ Çok şükür biz tarihten ibret aldık, artık tekerrür etmeyecek.” dedi.

Daha sonra Hatuniye Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından hazırlanan ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı tiyatro oyunu sergilendi. Öğrencilerin Çanakkale’ye askere giden evlatların ve anaların yaşadıklarının anlatıldığı tiyatro oyununda, cephedeki bir diyalog sergilendi. Oyuncular kendilerini oyuna kaptırıp, oyun sonunda gözyaşlarına boğuldular. Oyun sonunda öğrenciler ve bazı seyirciler gözyaşlarına hakim olamadılar. Program, sinevizyon gösterimi, öğretmen ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi. (Ayetullah Tarhan - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir