• DOLAR 32.368
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Peygamber Sevdalıları Kutlu Doğum etkinliklerine başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleriyle milyonları meydanlara toplayan Peygamber Sevdalıları Platformu, 2017 yılı Kutlu Doğum etkinliklerinin ilk hafta programını kamuoyuyla paylaştı.

Yapılacak etkinlikler hakkında basına açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Başkanı Adnan Akgönül, Şu ana kadar Kutlu Doğum etkinlikleri için 250 merkezin platforma başvuru yaptığını ve yeni başvuruları beklediklerini söyledi.

Akgönül, Platform olarak uzun bir süredir üzerinde çalıştıkları 2017 yılı Kutlu Doğum etkinliklerinin hazırlıklarını tamamlama aşamasına geldiklerini belirterek, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl ülkemizdeki illerin tamamına yakınında, yüzlerce ilçe, belde ve köylerde mevlit programları düzenlemekteyiz. Milyonlarca Peygamber aşığının coşkuyla iştirak ettiği Kutlu Doğum etkinlikleri bu yıl da aynı coşku ve heyecanla devam edecek." Dedi.

Bu yılki etkinlerin ana temasının, "Hak ve Adalet Rehberi: Hazreti Muhammed (sav)" olacağını belirten Akgönül, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerine iştirak edecek konuşmacılarımız, halkımıza yüce Peygamberimizin hak ve adalet anlayışını anlatacaklar. Çünkü her zamankinden daha çok, hak ve adalete susamış durumdayız ve Peygamber aleyhiselamın hak ve adalet yolunu kendimize ölçü aldığımız ve yaşadığımız zaman ancak kurtuluşa erebiliriz. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Hak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed`in bu yönünü mazlum halkımıza, adalete ve hakka susamış Müslümanlara tanıtmak bizim görevimiz olmalıdır."

İlk etkinlik 25 Mart'ta

Şu ana kadar Kutlu Doğum etkinlikleri için 250 merkezden platforma başvuru yapıldığını, ayrıca yeni başvurular da beklediklerini söyleyen Akgönül, "Tüm Peygamber âşıklarının heyecanla beklediği 2017 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri 25-26 Mart 2017 tarih itibariyle başlayacaktır. Bu vesileyle meydanlar, salonlar Peygamber Efendimize olan muhabbet ve çekilecek salavatlarla şenlenecektir. 25 Mart 2017 Gercüş`e bağlı Yolağzı/Derindıbê köyünde, 26 Mart 2017 Bismil`e bağlı Sinan/Sinane köyünde, 26 Mart 2017 Bismil`e bağlı Tepe Beldesinde ilk etkinliklerimiz başlayacaktır. Büyük merkezlerin etkinlikleri için resmi işlemler başlatılmış olup en kısa zamanda basın ile paylaşacağız." ifadelerine yer verdi.

"Şiir ve makale yarışması devam ediyor"

Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında devam eden şiir ve makale yarışmasının 31 Mart 2017'de sona ereceğini hatırlatan Akgönül, "Bu konuda çalışması olanların bu sürede bize ulaştırmaları önem arz etmektedir. Platform olarak salavat seferberliğine 15 Şubat 2017 tarih itibariyle başlamıştık. Kutlu Doğum etkinliklerin sonuna kadar devam edecek olan bu seferberliğe ve tüm peygamber âşıklarının iştirak etmesi ve bu hayırlı zikirden faydalanmaları çağrısını yineliyoruz." şeklinde konuştu.

Akgönül, açıklamasının sonunda Hz. Muhammed'in sünnetini yaşayan ve ihya eden bir topluma ulaşma temennisinde bulunarak her Müslüman'ın bu çaba içinde olmasına gerektiğini sözlerine ekledi. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir