• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
İHL öğrencilerinden Afrika yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde bulunan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gazi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri orak bir kermes düzenledi.  

Afrika'daki katarakt hastaları ve yetimler yararına, "İmam Hatipler Bir Olduk Yetime Umut, Katarakta Işık Olduk" sloganıyla düzenlenen kermese Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İHL idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Yapılan kermesle ilgili bilgi veren Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yusuf Ortaç ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Mariye Ezer, 6 imam hatip lisesi olarak birleştiklerini ve  kardeşliğin sembolü olarak burada bir kermes verdikleri belirtti.

Öğrenciler, kermesteki temel amaçlarının Afrika'daki Müslümanlara yardım etmek olduğunu ifade ederek kermese her kesimden büyük bir katkının olduğunu belirttiler. (M. Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir