• DOLAR 32.492
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2435.485
  • ...
Batman`da "Uluslararası Yarı Maratonu" düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Belediyesi bünyesinde ilki düzenlenen "Halk Koşusu" ile "Uluslararası Yarı Maratonu" 2 ülkeden 411 atletin katılımıyla gerçekleşti.

Kozluk ilçesine bağlı Samanyolu Köyü'nden başlayan 21 kilometrelik maratona, Etiyopya'dan katılan Getuye Gelaw erkeklerde birinci olurken, Türkiyeli atlet Serkan Kaya ikinci, Etiyopya'dan katılan Fetene Alemu Regesa ise üçüncü oldu.

Kadınlarda Esma Aydemir birinci, Şeyma Yıldız ikinci, Fadime Çelik ise üçüncü oldu. 65 yaş üstü kategoride ise yarışmayı Kıbrıs Gazisi Hasan Uludağ birincilikle tamamladı.

Halk Koşusuna katılan sporseverler  ise Batman Park AVM`den Belediye önüne kadar 3 kilometrelik bölümü tamamlamak için ter döktü.

Maratona Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Hacı Murat Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da katıldı.

Gazetecilere açıklama yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Uluslararası Yarı Maraton'un, İstanbul, Antalya, Trabzon ve Mersin'den sonra Türkiye'de yapılan beşinci maraton olduğunu söyledi.

Maratonun kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade eden Vali Deniz, "Demek ki huzur olunca her şey oluyor. Bize düşen de şehrimizin huzuruna sahip çıkmak, şehrin güzelliklerine sahip çıkmak. Batman'ın genç bir nüfusu var. Spor yapılan bir şehir olmak istiyoruz, spor kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz. Bizim buna ihtiyacımız var. Batman potansiyeli olan bir şehir buradan Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonları çıksın istiyoruz. Gençlerimize imkan ve fırsat verildiğinde başarı zaten geliyor. Batman güzel, huzurlu, yürekli, vatanına milletine sevdalı olan vatandaşlarımızın olduğu bir şehirdir.  Bize de düşen bu şehre hizmetin en iyisini sunmak." dedi.

Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise, Batman`ın uluslararası spor organizasyonuyla gündeme gelmesinin önemli olduğunu belirtti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir