• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Zahhar: Hamas`ın ilkelerinde değişiklik yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmud Ez-Zehhar, dün (18 Mart Cumartesi) Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, belge ile misak arasında fark olduğunu, misakın anayasa gibi olduğunu, belgenin ise daha araçsal olduğunu ve değişebileceğini kaydetti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Şubat ayında yaptığı açıklamada, Hamas'ın hareketin fikrini ve siyasi birikimini yansıtan bir siyaset belgesi hazırladığını açıklamıştı.

Hamas'ın fikrinin sabit olduğunu ve değişmeyeceğini bildiren Ez-Zehhar, düşünce olarak direnişle çeşitli organları arasında fark olmadığını söyledi.

Ez-Zehhar, direnişin devam ettiğini, işgale karşı her türlü yolla mücadeleyi sürdüreceklerini, casusların peşini bırakmayacaklarını ve İsrail'in şartlarını kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Kahire'de imzalanan anlaşmaların uygulanarak uzlaşının sağlanması gerektiğine işaret eden Ez-Zehhar, tüm seçimlerin yapılması ve sonuçlarının kabullenilmesi gerektiğini söyledi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarına da değinen Ez-Zehhar, işgal rejiminin Devlet Denetçisi tarafından hazırlanan ve son savaşta işgal ordusunun başarısız olduğunu söyleyen rapor nedeniyle kriz yaşadığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir