• DOLAR 32.519
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2493.666
  • ...
"Saldırıların üssü İncirlik ise burası derhal kapatılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Kardeşlik Platformu, düzenlediği basın açıklamasıyla ABD uçaklarını Halep kentinin Etarib ilçesinde bir camiye namaz vakti düzenlediği ve onlarca Müslüman'ın şehit olduğu hava saldırısına tepki gösterdi.

Muş Belediye Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına HÜDA PAR GİK Üyesi İnan Sur, HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün, Kardeşlik Platformuna üye derneklerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Platform adına basın metnini okuyan Yusuf Kenan Atılgan, ABD`nin yaptığı saldırıya sadece Diyanet İşleri Başkanı`nın yaptığı açıklamayla yetinilmemesi gerektiğini, devletin tüm kurumlarının ciddi bir tepki vermesi gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, saldırıyı Twitter hesabından yaptığı açıklamayla kınadığını hatırlatan Atılgan, "Bu, takdire şayan bir tutumdur ancak hükümetten beklentimiz, bu vahşi katliam karşısında sadece Diyanet İşleri Başkanı`nın yaptığı açıklamayla yetinmemesi, tüm kurumları ile birlikte bu alçak saldırıya tepki vermesidir. Müslümanlar bu saldırılara bugün değil de ne zaman ses çıkaracaklardır?” ifadelerini kullandı.

“Şayet bu saldırıların üssü İncirlik Hava Üssü olmuş ise burası derhal kapatılmalı”

ABD`nin, Suriye`de gerçekleştirdiği saldırılarda, Türkiye`nin hava sahasını kullandığına dair çeşitli iddiaların bulunduğuna dikkat çeken Atılgan, "Şayet bu saldırıların üssü İncirlik Hava Üssü olmuş ise burası derhal kapatılmalı; Amerikalısı ile Almanı ile burada konuşlanmış olan tüm yabancı askerler derhal ülkelerine geri gönderilmelidir. ABD`ye karşı mücadele veren herkesin 'terörist' olarak damgalandığı bir dünyada yaşıyoruz. Hâlbuki dünyada hiçbir grup ya da örgüt ABD kadar çok sivil katletmemiştir. Eğer 'terörist' görmek istiyorsanız, birilerine 'terörist' demek istiyorsanız bugün en büyük 'terörist' Amerika Birleşik Devletleridir." diye belirtti.

Atılgan, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Halep`te yaşanan son katliamda hepimiz bir kez daha gördük ki Trump`ın, kendinden önceki ABD`li yöneticilerden bir farkı yoktur. 'Küfür tek millet olduğu' gibi küfrün önderleri de tek milletin unsurlarıdır. Düne kadar demokrasi havarisi kesilen Almanya ve Hollanda`nın bir anda demokrasi düşmanı kesilmesi boşa değildir. Bu iki ülkenin birbirinden farkı olmadığı gibi Merkel ile Rutte gibi yöneticiler de aynı topun kumaşıdırlar."

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından olaysız bir şekilde sona erdi. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir