• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Dışişleri Bakanlığı: Samimiyetsiz yaklaşımı kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Alman makamlarının PKK`nin gösterilerine izin verilmesinin ibret verici bir hadise olduğunu belirterek, Almanya`nın samimiyetsiz davranışını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklama "Frankfurt'ta PKK terör örgütünün sembollerinin ve teröristbaşının resimlerinin kullanılarak gösteri yapılmasına Alman makamlarının izin vermiş olması ibret verici bir hadisedir. Almanya`nın terörist ilan ettiği bir örgütün faaliyetine gözyumması ve yasakladığını duyurduğu sembollerle bayraklara ses çıkarmaması, terörle mücadele açısından son derece düşündürücüdür. " denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:  "Terör örgütünün ülkemizde yapılacak referandumla ilgili sloganların da atıldığı gösterisine izin verilirken, Türkiye`nin milletvekillerinin Türk toplumuyla buluşmalarına her türlü zorluğun çıkartılması, çifte standartın en vahim örneğini oluşturmaktadır. Bu samimiyetsiz yaklaşımı kınıyoruz. Tepkimiz Almanya`nın Ankara Büyükelçisine de iletilmiştir." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir