• DOLAR 32.505
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2484.922
  • ...
"Gerektiğinde mukaddesatımız için feda olabilmeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamında, hükümet Konağı önünde başlayan etkinlikler, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti.

Düzenlenen törene; Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Şehit Aileleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Naim Tan’ın konuşması ile başlayan program, öğrencilerin kendi aralarında okuduğu ‘18 Mart 18 Hatmi Şerif’in duası yapıldı.

Çanakkale zaferini anlatan slayt gösteri ve Çanakkale Zaferi kapsamında okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Vali Köşger, Belediye Başkanı Barakazi ve Garnizon Komutanı Altay tarafından plaket verildi.

Daha sonra, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. Programda konuşan Vali Köşger, şehit, gazi, vatan, mukaddesat, bayrak ve istiklal denilince insanın heyecanlandığını söyledi.

Köşger, “Demek ki en aziz varlığımızı ve en sevdiğimizi feda edebildiğimize göre, bizlerin ve milletimizin canından aziz bildiği değerleri var. Mukaddesatı, bayrağı, istiklali, vatanı ve milleti var. İstikbali var o uğruda demek ki, insanlarımız en sevdiklerini canlarını feda ediyorlar. Bir milleti millet yapan ruhta işte budur. Gerektiği nokta da mukaddesatımız için yüce değerlerimiz için vatan ve milletimiz için gelecek kuşaklar için canınızı feda edebiliyorsanız, sizi diğer milletlerden üstün kılan ruh budur. Çanakkale’de bu ruh yaşandı, İstiklal harbinde ve tarihimizin çeşitli zamanlarında yaşandı.” diye belirtti.

Ülkemiz hiçbir zaman olmadığı gibi kan gölü, gözyaşı, etrafı bir kıyamet savaşı denemesi içinde olduğunu ifade eden Vali Köşger,  konuşmasında şunları söyledi:  “Ama biz bu ülkede huzur ve güven içinde yaşıyorsak, bunu şehit olmayı göze alan ve dahası şehit olan kardeşlerimize borçluyuz. Allah onlara rahmet etsin. Allah bu ruhu bize kaybettirmesin. Allah memleketimize başka acı sıkıntı vermesin, ülkemizden başlayarak, alemi İslam’ın ve tüm dünyanın savaşsız, barış ve huzur içinde yaşanılabilir bir hale getirsin.”(İLKHA)  























Bu haberler de ilginizi çekebilir