• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
`Batman Pozitif Ayrımcılığa Tabi Tutulacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Bakan Mehmet Şimşek Batman`ın Gültepe Mahallesi`nde eğitim kurumu ve spor salonundan oluşan kompleksin temel atma törenine katıldı. Bakanı çok sayıda il protokolü, öğrenciler ve folklor karşıladı.
 
Saat:14.00`da yapılan törende ilk olarak Batman Valisi Ahmet Turhan konuşma yaptı. Turhan, 165 dönümlük alanın ilk etapta 20 dönümüne 4 okul ve 1 spor salonu yapılacağını kalan 145 dönüme ise 12 lise, spor salonu ve yurtların yapılacağını vurguladı. Turhan, "Bu yatırımlar geleceğe yönelik büyük yatırımlardır. Terörle mücadelede en önemli etken eğitimdir. Eğitim olursa boşluklar olmaz böylece kimse halkımızı kandıramaz" dedi. Vali Turhan konuşmasının sonunda proje için Bakana ve emeği geçen yetkililere teşekkür etti.
 
Bu Projeler Büyük Maliyetler Gerektiriyor
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye`nin ve Batman`ın gelişmesi için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Şimşek, "Bu projeler büyük maliyetler gerektiriyor. Burada okuyanların hem kendisine, hem ailesine, hem Batman`a hem de Türkiye`ye büyük yararlarının olmasını istiyoruz. Bütçeden eğitime çok büyük kaynaklar ayırıyoruz. Daha önce 11,3 katrilyon olan kaynağı biz 56 katrilyonun üstüne çıkardık" ifadelerini kullandı.
 
Batman`ın Cazibe Merkezi Olmaması İçin Hiçbir Sebep Yok
Bakan Şimşek, Batman`ın okul öncesi öğretimde Türkiye`nin üzerinde olduğunu belirtirken ortaöğretime biraz daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Şimşek, "Batman`da Eğitilmiş iş gücü var, üniversite var, havaalanı var, çift şeritli yollarımız var. Batman`ın cazibe merkezi olmaması için hiçbir sebep yok. Amacımız halkımıza hizmet etmek. Biz vatandaşlarımızın hizmetkârıyız bu yüzden hizmetlerimiz devam edecektir" şeklinde konuştu.
 
Gelecek 50 Yılın Hesabını Yapıyoruz
Maliye Bakanı Şimşek, Eğitimde geçmiş 80 yılın açığını kapatmakla kalmadıklarını ve gelecek 50 yılın hesabını yaptıklarını belirterek "Hemşerilerim her şeye layıktır. Batman`ı pozitif ayrımcılığa tabi tutacak teşvik projelerimiz var. Batman halkı bu gelişmelere ve kalkınmalara sahip çıksınlar" dedi.

Konuşma sonrasında Maliye Bakanı ve eşi, Batman Valisi ve eşi butona basarak temel atma çalışmalarını başlattılar.
 
Halid Coşkun-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir