• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
"Başarsalardı bize Ayasofya`da çan sesi dinleteceklerdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi tarafından Yeni Kültür Merkezi'nde "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı" münasebetiyle Çanakkale Savaşı'nda şehit olanlar düzenlenen programla yâd edildi.

Programa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Hacı Murat Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, Baro Başkan Vekili M. Salih Atilla, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Topuz, kurum müdürleri, askeri erkân, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi yapıldı.

Çanakkale Savaşı konulu şiirlerin okunduğu program "Çanakkale Destanı Oratoryosu" gösterisiyle devam etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Vali Deniz, bu savaşta hayatını kaybedenleri rahmetle andıklarını söyledi.

Çanakkale'deki mücadelenin bir hayat müdafaası olduğunu belirten Deniz, "Çanakkale'de onlar başarsalardı İstanbul Fethi'nin intikamını alacaklardı. Bize Ayasofya'da çan sesleri dinleteceklerdi. Bunu unutmayalım. Çanakkale aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'mızın da bir başlangıcı, milletin kendine gelişi, direnişi ve haykırışıydı. O zaman ülkemize gelenler, saldıranlar zannediyor muyuz ki bıraktılar? Hâlâ saldırıyorlar. 15 Temmuz'u yaşatan zihniyetin arkasında yine o güçler var." dedi.

"Onların hedefinde Türkiye var"

200 yıldır Türkiye üzerinde gizli ittifak ve operasyonlar yapıldığını vurgulayan Deniz, "Ama 15 Temmuz'da gizlilik ve örtü kalkıp açık hale geldi. FETÖ'nün yaptığı da tamamen buydu. 30 yıldır bölücü terör örgütün arkasında da aynı zihniyet var. Çünkü onların hedefinde Türkiye var. Son günlerde Almanya'da, Hollanda'da bakanlarımıza yapılanları gördük. Hollanda'daki bir muhalefet partisi başkanının ifadelerini hepimiz televizyonlarda duyduk. Ne diyordu? 'Türkiye İslam'ın bayraktarlığını yapıyor. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı İslam'ın liderliğini yapıyor. Biz onun için karşıyız.' diyor. Oyunun ne kadar büyük oynandığını, artık gizli değil açık ve aleni yapıldığını görmemek için kör olmak lazım. Allah'a şükür millet bu oyunları görüyor." ifadelerini kullandı.

Program, "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir