• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
"Suriye`de savaşın son bulmasının önündeki en büyük engel ABD`dir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İttihad'ul Ulema tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin önceki gün Suriye'nin Halep şehrinde camiye yönelik saldırısına tepki gösterildi.

Saldırıda onlarca Müslüman'ın hayatını kaybettiğine değinilen açıklamada, Suriye'de savaşın sona ermesinin önündeki en büyük engelin ABD olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Önceki gece Halep'te ABD savaş uçakları tarafından bir mescide yönelik düzenlenen hava saldırısında onlarca Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetti. Yeryüzünde olduğu sürece başta Müslümanlar olmak üzere bütün insanlık için fitne ve fesat kaynağı olan işgal rejimi emperyalist ABD'nin utanmadan üstlendiği bu saldırının kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Sivil ve savunmasız mazlum Suriyeli kardeşlerimizin ibadet sırasında hedef alınması, Batılı güçlerin hiçbir şekilde hiçbir barış anlaşmasına aracı olmayacaklarını bir kez daha gözler önüne serdi." denildi.

İslam coğrafyasını hüzne boğan bu savaşın bir an önce son bulmasının temenni edildiği açıklamada, "Kendi çıkarı adına İslam dünyasına kan ve gözyaşı getirmekten başka hiçbir amaç gütmeyen ABD'nin üstlenmiş olduğu bu saldırı daha önceki saldırıları kendisinin tertip etmediği anlamına gelmemektedir. Suriye'de hiç başlamamasını ya da artık son bulmasını temenni ettiğimiz bu savaşın önündeki en büyük engel ABD'dir. Âlimler ve Medreseler Birliği olarak son cami saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diler, bütün İslam coğrafyasını hüzne boğan bu savaşın bir an önce son bulmasını temenni ederiz. Allah'u Teâlâ topraklarımız üzerinde hesabı bulunan mel'un emperyalistleri kendi hesabıyla engellesin. Dünya ve ahirette onları züntikam adıyla kahru perişan etsin." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir