• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
Kırklar Dağı`nda cami inşa ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde "Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi" kapsamında Dicle Nehri kıyısında bulunan Kırklar Dağı'nda 3 yapının temeli atıldı. Bu yapılar içerisinde en dikkat çeken Kırklar Dağı'nda ezan seslerinin yükselmesini sağlayacak camii inşası oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Sur Belediye Başkan Vekilliğine görevlendirilen Kaymakam Bilal Özkan da temelleri atılan yapıları sık sık ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor.

Dicle Vadisi Rekreasyon Projesinin birinci etap çalışması hakkında bilgi veren Özkan, "Yapacağımız bu çalışmalar Sur medeniyetiyle uyumlu ve ilçenin turizm potansiyelini canlandırıcı çalışmalar olacaktır. İlk aşamada yeşil alan, ışıklandırma ve peyzaj çalışmalarını yapacağız." dedi.

Bu yapıların inşasına Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından başlandı.

Dicle Vadisi'nin ekolojik özelliklerinin dikkate alındığı projede yeşil alanlar, bisiklet yolları,  meydanlar, sosyal donatılar, açık spor ve rekreasyon alanları, ağaçlandırılacak alanlar ve peyzajı zenginleştirilen bitkilendirme çalışmaları yer alıyor.

Vadide, bugüne kadarki olumsuz kullanımlardan kaynaklı kıyıların tahribi, kontrolsüz ağaç ve saz kesimi, çevredeki sanayi tesislerinin kirletici etkisi, yöreye yabancı bitki dikimi, çöp ve moloz dökümü, doğal değerler dikkate alınmadan yapılan yapılaşma gibi tahribata yönelik alanların "doğa koruma ve onarımı" çalışmalarının da ele alındığı belirtildi.

Kırklar Dağı mevkiinde 2011 yılında özel bir şirket tarafından yapımına başlanan 725 dairelik konutların ne olacağı ise bilinmiyor. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir