• DOLAR 32.537
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.16
  • ...
Mütedeyyin Kimlikleriyle Bilinen 2 Kişi Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Edinilen bilgiye göre; Terörle Mücadele Ekiplerince bu sabah 05.30`da yapılan şafak operasyonunda çevrelerinde mütedeyyin kişilikleriyle tanınan Ercan Güler (30) ile isminin Mesut olduğu belirtilen bir kişi El-Kaide operasyonu çerçevesinde gözaltına alındı.

Gözaltılar hakkında kendisinden bilgi aldığımız Ercan Güler`in kardeşi Taner Güler, Seyhan İlçesi Ova Mahallesi`nde ikamet eden ağabeyinin evine bu sabah polis tarafından baskın yapıldığını belirterek; "Baskında ağabeyimin El-Kaide ile ilgili gözaltına alındığı söylendi. Ağabeyimin böyle bir yapı içerisinde olmadığını çok iyi biliyorum. Kendisi esnaf olup mahallede kasab dükkanı var. Ayrıca kendisi Adana İhya Der müdavimidir. Haftada birkaç kez bu derneğin sohbetlerine katılıyor. Bu gözaltının sebebini tam olarak anlamış değiliz." dedi.

Polisin gözaltı sırasında yasal olan bazı kitap ve CD`yi aldığını belirten Güler, "Baskında ağabeyimin ev bilgisayarı ile bazı kitaplara el konuldu. Ayrıca evinde bulunan ve üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı olan bayrağı da almak istediler. Ancak yengemin bunun Kelime-i Tevhid yazılı bir bayrak olduğunu söylemesi ve bunu almak istemelerindeki amacın ne olduğunu sorması üzerine almaktan vazgeçtiler. Ev aramasının ardından ağabeyimin kasap dükkanına gidip, oradaki laptop bilgisayar ile birlikte güvenlik kamerası görüntülerini de alarak götürdüler." dedi.

Güler, ağabeyinin yanı sıra adının Mesut olduğunu bildiği berber bir şahsın da aynı operasyon kapsamında gözaltına alındığını belirtti.

 
Ayhan Kaya-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir