• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceğini açıkladı.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ile Şırnak ve Siirt'in doğusunda yoğun kar yağışı (20 santim ve üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu'nun doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don meydana geleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ile 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.

Yoğun kar yağışı uyarısı!

Hakkari, Bitlis, Van'ın güneyi ile Şırnak ve Siirt'in doğusunda kuvvetli rüzgârla birlikte yoğun kar yağışı (20 santim ve üzeri) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, kar sürülmesi, buzlanma, tipi ve çığ riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, doğusunun çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, çok bulutlu, bölgenin doğusunun ve bu sabah ilk saatlerde Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, çok bulutlu ve sabah saatlerinde bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Hakkari ve Bitlis çevreleri, Van`ın güneyi ile Şırnak'ın doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, doğusunda yer yer karla karışık yağmur ve kar, Siirt'in doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı, çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 19°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu çevreleri kar yağışlı 7°C

Diyarbakır: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 9°C

Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2°C

İstanbul: Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu 12°C

Manisa: Parçalı ve az bulutlu 13°C

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 8°C

Zonguldak: Parçalı çok bulutlu ve sabah saatlerinde yağmurlu 9°C (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir