• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Diyarbakır`da Tablet Bilgisayarlar Dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyarbakır’daki 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarların dağıtıldığını kaydeden Toprak, “Diyarbakır’a gelen 745 tablet bilgisayar 4 pilot okuldaki 14 sınıfa verildi.” şeklinde konuştu. Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde projeyi inceleyen Vali Toprak, projeyle ilgili bilgiler aldı. Teknolojinin getirdiği görsel eğitimle bilgilerinin daha kalıcı hale geldiğini belirten Toprak, "Ben de projeyi yakından incelemiş oldum. Gerçekten güzel bir hizmet ortaya konulmuş." dedi.

Diyarbakır’daki 4 okula akıllı tahtaların yerleştirildiğini söyleyen Vali Toprak, 745 tane tablet bilgisayarın öğrencilere ulaştırıldığını söyledi. Toprak, “Aynı zamanda teknolojinin görsel ve işitsel olarak her türlü etkileşiminin ortaya çıkarıldığı akıllı tahtayı kullanıyoruz. Bundan sonra öğretmenler derslerini daha iyi anlatabilecekler.” ifadelerini kullandı.
 
Öğrencilerin kara tahtadaki bilgileri yazarak zaman kaybettiklerine işaret eden Toprak, bu projeyle kitap okumaya zaman ayrılabileceğini dile getirdi. Okullarda formatör öğretmenler görevlendirdiklerini söyleyen Toprak, akıllı tahtaların kullanılabilmesi için öğretmen ve öğrencilerin eğitildiğini kaydetti. Toprak, eklentilerinin gelmesiyle birlikte tablet bilgisayarların ve akıllı tahtalar arasındaki bağlantının kurulacağını belirtti. Bunun gerçekleşmesiyle önemli bir aşamaya gelineceğini anlatan Toprak, zenginleştirilmiş kitapların öğrenciler için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
 
Öğrencilerin de akıllı tahta ve tablet bilgisayarlarla ilgili düşüncelerini alan Toprak, eğitimde teknolojinin kullanılmaya başlanmasıyla önemli bir ivme kazanıldığına dikkat çekti.
Görsel olarak öğrenmenin önemine vurgu yapan Toprak, akıllı tahta ve tablet bilgisayarların sundukları öğrenmenin daha da kolay hale geldiğini ifade etti.
 
Öğrencilere tablet bilgisayarlarla ilgili tavsiyelerde bulunan Toprak, “Tablet bilgisayarlar var diye sosyal hayatı unutmayın. Eğitimde bilgisayarları kullanın ama sosyal ilişkilerinize de dikkat edin.” şeklinde uyarılarda bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir