• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İtalyan belediye başkanı Türkiye`den sınır dışı edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABDULLAH ÖCALAN'A ONURSAL VATANDAŞIK VERMİŞTİ

Massimiliano Voza, Abdullah Öcalan`a “onursal vatandaşlık” vermiş, onun serbest bırakılması için birçok eylemde yer almıştı.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Massimiliano Voza, “Napoli, Kobani İçin” adlı komitenin üyesi olarak Diyarbakır`a gitmek üzere Perşembe günü ulaştığı İstanbul Atatürk Havalimanı`nda gözaltına alındı.

Kobani`ye destek için kurulmuş olan komite üyelerinin, Nevruz kutlamaları münasebetiyle uluslararası gözlemci sıfatıyla HDP'li siyasetçilerin davetlisi olarak Türkiye`ye gittiği belirtildi.

İtalyan belediye başkanı Türkiye'den sınır dışı edildi

ROMA'YA GÖNDERİLDİ
Bir gece gözaltında tutulduktan sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün (Cuma) sınır dışı edilerek, Roma`ya gönderilen belediye başkanı, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.

Massimiliano Voza, “İstanbul havalimanında dün akşam gözaltına alındım ve sonra ‘güvenlik` gerekçesiyle sınır dışı edildim,” diye konuştu.

Bir kalp cerrahı olan ve IŞİD`in elinden alındıktan sonra Kobani`deki hastanede bir süre çalışmış olan Voza, “Bir gece boyunca sebepsiz yere alıkonuldum ve sorgulandım. İtalya Konsolosluğu`nu aramama dahi izin verilmedi. Bu arada Dışişleri Bakanlığımız da girişim başlatmıştı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: ensonhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir