• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Filistin`deki Kazada 10 Öğrenci Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ramallah`ın güneyinde bir kamyonun Filistinli öğrencileri taşıyan otobüse çarpması sonucu meydana gelen korkunç kazada on Filistinli öğrenci hayatını kaybetti, sekizi ağır yirmiden fazla öğrenci de yaralandı.
 
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistinli özel bir okula ait otobüs Ramallah`ın güneyinde Er-Ram ve Caba köyleri arasındaki anayolda büyük bir kamyonun çarpmasıyla devrildi ve alev aldı.
 
Filistin Kızılayı`nın bildirdiğine göre yaralıların tümü hastanelere nakledilirken cesetlerden bazılarının tamamen yanmış halde hâlâ otobüste olduğu kaydedildi.
 
Yaralı çocuklardan bazılarının aile üyeleri, otobüsün Doğu Kudüs`teki Anata`da bulunan bir Filistin okulunun öğrencilerini Ramallah`da okul gezisine götürmekte olduğunu anlattı.
 
Kazaya yol açan kamyon şoförünün de Doğu Kudüslü bir Filistinli olduğu ve çarpışma sonucu yaralandığı belirtildi. Kaza üzerine Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas üç günlük yas ilan etti.
 
Batı Yaka`daki İslami Hareket üyesi milletvekilleri de kazada hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine başsağlığı diledi.
Milletvekilleri, konuyla ilgili olarak yayınladıkları ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne de ulaşan bildiride, kazanın işgal altında yaşayan Filistin halkının başına gelen birçok felaketten biri olduğu belirtildi.
Filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir