• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Diyarbakır`da "Çanakkale Şehitleri" için mevlit verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından '18 Mart Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü münasebetiyle Ulu Camii`nde mevlit okutulup şeker dağıtıldı.

Mevlit programı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen 18 Mart Çanakkale Zaferi`nin yıl dönümü dolayısıyla mevlit programını düzenlediklerini söyledi.

İslam coğrafyasının pek çok köşesinden gelip Çanakkale`de canını feda etmiş, binlerce şehit olduğunu belirten İşleyen, “Bu emaneti ve vatanı bize hediye olarak bırakmış şehitlerimizin ruhunu şad etmek üzere için mevlitler, hatimler ve dualar ediliyor. Çanakkale`den günümüze kadar yurdumuzun özgürlüğünde; ülkemizde ezanın, Kur`an`ın, bayrağın özgür olarak dalgalanmasında canını feda etmiş bütün şehitlerimiz için, okunan hatimlerin inşallah duası yapılacak." dedi.

İşleyen, "Bununla birlikte önümüzdeki günlerde de huzur, afiyet içerisinde bütün İslam coğrafyasında, Anadolu topraklarında huzur, afiyet kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşamamızın devamı için dualar edilecek. Rabbimizden niyazımız, rabbimiz hem şehitlerimize rahmet etsin hem de geleceğimize, insanımıza sıhhat, selamet ve huzurlu günler nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar ise "Diyarbakır Valiliği ve müftülük tarafından Ulu Cami`de şehitlerimizi anma adına bir mevlit programı düzenlendi. Biz de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak şehitlerimizi saygıyla yâd ediyoruz. Biz de mevlit programının ardından cami cemaatine ikramlarımızı sunacağız.” şeklinde konuştu.

Çanakkale şehitleri Silvan'da dualarla anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü ve Şehitler Günü, nedeniyle Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Hükümet Konağı önünde de bir tören düzenlendi.

Törene, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Silvan Belediyesine görevlendirilen Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı, dualar edildikten sonra, Silvan Kaymakamlığı Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından “Kahramanlık Türküleri” dinletisi ve sinevizyon gösterisi yapıldı. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir