• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Mardin`de 3 dilde mevlit okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Belediyesi ve Mardin Müftülüğünce “Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı" dolayısıyla 3 dilde mevlid-i şerif okutulup vatandaşlara üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

Mardin merkez Artuklu ilçesindeki Fuat Yağcı Cami'nde yapılan ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlid-i şerif okundu. Vatandaşların yoğunluk gösterdiği programın sonunda ise dua edildi.

Program çıkışında Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Yaman, Artuklu Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk, vatandaşlara üzüm hoşafı ve ekmek dağıttı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale zaferinin, düşman ülkelerinin emellerinin boşa çıktığı bir zafer olduğunu vurguladı.

İmanı olan bir millet olarak imkânı olan düşman devletlerini Çanakkale`de yendiklerini anımsatan Yaman, “Burada milletimiz dünyaya şunu ilan etmiştir. İmanı olan her zaman imkânı olanı yener. Biz de imanı olan bir milletiz ve imkânı olan düşman devletlere karşı zaferle dönmüş ve tarihe önemli bir başarı armağan etmişiz. Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir