• DOLAR 32.345
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2311.157
  • ...
SON DAKİKA
258 bin başarılı öğrenciye burs verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokulların 5, 6, 7 ve 8`inci sınıfları ile liselerin hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11`inci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin bursluluk sınavı için başvuruların 20 Mart- 14 Nisan tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Bu yıl yaklaşık 258 bin başarılı öğrenciye burs verilecek.

Buna göre, öğrenciler sınav başvurusunu öğrenim gördükleri okul müdürlüklerinde yapacak. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 10 Haziran tarihinde saat 14.00`te gerçekleştirilecek.

 8`inci sınıf öğrencilerinin ortak sınavlardan aldığı puanlara göre bursluluğa yerleştirme işlemleri yapılacağından ayrıca sınava katılmaları gerekmiyor, ancak bu öğrencilerin başvuru şartları ile ilgili belgelerini başvuru tarihlerinde okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekecek.

 "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı e-Kılavuz"unda yer alan başvuru şartlarını taşıyan tüm öğrenciler sınava başvuru yapabilecek. Okul müdürlüklerinde kurulan komisyonlarca belgeler incelenecek ve şartları uygun olan öğrencilerin başvuruları elektronik ortamda onaylanacak.

258 bin başarılı öğrenciye burs verilecek

Sınava katılan öğrencilerin bursluluk hakkını kazanıp kazanamadıkları 18 Temmuz tarihinde MEB'in sitesinde yayımlanacak. Bu yıl yaklaşık 258 bin başarılı öğrenciye burs verilecek.

 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı e-Kılavuz`una www.meb.gov.tr adresinde ulaşılabiliyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir