• DOLAR 32.578
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.776
  • ...
"İç savaş tüm Kürtler tarafından haram kabul edilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Özgürlük Partisi (Partîya Azadîya Kurdistanê) Batman İl Başkanlığı, il binasında Halepçe Katliamı'nın 29'uncu yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Anma programında konuşan PAK İl Başkanı Aziz Özdemir,16 Mart 1988 günü Saddam Hüseyin rejiminin, kimyasal bombalarla yaptığı saldırı sonucunda, Güney Kürdistan`ın Halepçe şehrinde büyük çoğunluğunu  çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu  5 bini aşkın insanı katlettiğini hatırlattı.

Tüm dünya ülkelerinin Halepçe Katliamı'nı görmezden geldiklerini belirten Özdemir, "Yeni Halepçelerin önünü kesmek için, Kürdistan`ın her bir parçasında ulusal, Kürdistani değerler temelinde işbirliği, ittifak ve birlikler oluşturulmalı, geliştirilmelidir. Her Kürt, Kürdistan`ın her parçasındaki kazanımlara sahip çıkmayı ulusal bir görev olarak benimsemelidir. Kürdistan`ın dört parçası arasında dayanışma, yardımlaşma, koordinasyon ve diyalog en temel prensip olmalıdır. İç savaş tüm Kürtler tarafından haram kabul edilmelidir. Kürdistan`da herhangi bir partinin kendisini diğer kesimler üzerinde farz kılması, kazanımlara zarar vermesi, iç çatışmaları körükleyen bir davranış sergilemesi, açık ve net bir tutumla mahkûm edilmelidir." (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir