• DOLAR 32.516
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2487.197
  • ...
Sosyal bilimler liselerinde yabancı dil sınıfları oluşturuluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, yükseköğretime geçişte dil alanına kaynaklık eden seçmeli derslerin sosyal bilimler liselerindeki öğrencilerin seçimine açıldığı belirtildi.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla bütün ortaöğretimlerde alan uygulaması kaldırılarak yerine yatay ve dikey geçişlere imkân veren, esnek bir yapıda oluşturulan ortak ve seçmeli derslerin yer aldığı haftalık ders çizelgeleri uygulamaya konuldu.

Ayrıca, yapılan bu düzenlemeyle ortaöğretimden yükseköğretime geçişte MF, TM, TS ve DİL puanı türlerine göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına öğrencilerin hazırlanabilmesi için ortaöğretimdeki ders seçimleri buna göre yapıldı.

Sosyal bilimler liselerinde öğrencilerin seçmeli ders havuzundaki derslerden yapacakları ders seçimiyle yabancı dil sınıfları oluşturulacak. Böylece, bu okulların öğrencilerine de DİL puanı türüyle öğrenci alan yükseköğretim programlarına yönelik altyapı desteği sağlanmış olacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir