• DOLAR 32.499
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2488.961
  • ...
Saç Ekimi Caiz midir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saç Ekimi Caiz midir?

Saç, insanı en güzel bir biçimde var eden Allah'ın, yaratılış itibariyle kullarına bahşettiği bir özelliktir. Kadın ve erkeklerin süsüdür, ziynetidir. Çeşitli hastalıklar veya asri birtakım illetlerden dolayı saçların dökülmesi, içerisinde bulunduğumuz zaman içerisinde kadın ve erkeklerin kendileri için ciddi sorun gördüğü hastalıklardan biridir. Bu hastalığa şifa olması adına ilaç ve saç ekimi gibi operasyonlar başta olmak üzere çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur.

İlaçlı tedavileri uygulamakla ilgili her hangi bir sakınca yoktur. Önemli olan ilacın temiz ve helal maddelerden oluşmasıdır. Saç ekimine gelince; asrî âlimlerin birçoğu saç ekiminin helal olduğuna dair fetva verirler. Çünkü bu fıtratı değiştirme değildir. Allah (cc)'ın haram kıldığı ve sevgili peygamberimizin lanetlediği tüy ve kılları aldırmayla ilgili durumlar, insanın kendi fıtratını değiştiren türden aldırmalardır. Kaşları inceltmek, dişleri sivriltmek gibi.. Saç ise insanın aslında olan fıtrattır. Bu asıl da çeşitli hastalıklardan dolayı yok olursa tedavi edilebilir. Şer'î olarak bunda bir sakınca yoktur.  

Sahabelerden Arfece bin As'ad (radıyallahu anh)'ın Külâb savaşında burnu kesilmişti. Arfece, gümüşten bir burun yaptırdı. Aradan biraz zaman geçince burnunda kötü bir koku meydana geldi. Bunun üzerine Resûlullah (aleyhissalâtu vesselam), ona altından bir burun edinmeyi emir buyurdular. (Ebû Davud)

Bu haberler de ilginizi çekebilir